Liz Truss, cea de-a treia femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii, promite reducerea taxelor şi că va face faţă crizei energetice. Uranus în Taur „la putere” până în 2026

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 05 sep 2022, 16:00 | Categorie: Stiri
Sursă foto: Facebook, pagina oficială Liz Truss
Sursă foto: Facebook, pagina oficială Liz Truss

Uranus este planeta surprizelor, scenariul la care nu te-ai fi gândit, „Uranus îți aduce ceva inimaginabil” spunea astrologul Daniela Simulescu în 2019 când a venit cu previziunile legate de criza financiară și alimetară. Previziunile acestea sunt din ce în ce mai vizibile azi, în 2022. Ce vrea Uranus de la noi? Fiind în semnul Taurului, vrea să schimbăm modul în care vedem resursele, banii, felul în care consumăm, dar aduce și o putere mai mare femeilor care înaintează ca lideri. 

În astrologie Uranus înseamnă surpriză, independență, non-conformism, spontaneitate, revoluție. Uranus vrea inovație, vrea rupere de trecut și pentru asta s-ar putea să nu mai țină cont de nicio regulă. Uranus este excentric, atât în comportament, cât și în înfățișare (cei guvernați de Uranus pot sta drept exemplu), aduce genialitate și un fel de a vedea lucrurile diferit. Uranus aduce și foarte multă intuiție, iar când nu îi convine ceva, nu respectă nicio regulă, pleacă, nu îi pasă de ce spun ceilalți. Taurul este semnul banului, această zodie are un mare simț financiar. Are legătură și cu posesivitatea, gelozia, atașamentele. Așa că toată zona aceasta va fi dinamitată de Uranus. Aceste previziuni ale astrologului Daniela Simulescu s-au adeverit. Puteți vedea în știrile din ultima perioadă că felul în care ne gestionăm banii și resursele trece printr-o criză majoră. De ce? Pentru că ceva TREBUIE să se schimbe acolo. 

Taurul ține, însă, și de feminitate, de felul în care se manifestă femeia, vor apărea femei la conducere, acestea vor reuși să-și ceară drepturile mult mai mult decât până acum. Ați văzut de curând cazuri din presă în care femeile nu mai tac, nu mai înghit insulte și bărbații vor trebui să se adapteze noului model feminin. 

Liz Truss a câştigat în faţa lui Rishi Sunak competiţia internă din cadrul Partidului Conservator britanic după demisia premierului Boris Johnson, a anunţat luni această formaţiune, relatează Reuters. Aşa cum era de aşteptat, Liz Truss, ministru de externe în guvernul lui Johnson, a câştigat detaşat, cu 57% din voturile membrilor partidului, în timp ce colegul ei de la Finanţe a obţinut 43%.

În vârstă de 47 de ani, Liz Truss va fi învestită premier marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral în Scoţia, unde va veni şi premierul în exerciţiu pentru a-i prezenta suveranei demisia. Criza energetică, inflaţia, tensiunile cu UE legate de aplicarea protocolului nord-irlandez din acordul de Brexit şi războiul din Ucraina se anunţă a fi principalele provocări ale noii titulare de la Downing Street.

„Voi veni cu un plan clar de reducere a taxelor şi pentru creştere economică. Voi găsi soluţii pentru criza energetică, mă voi ocupa de problema facturilor energetice, dar şi de problemele pe termen lung pe care le avem în aprovizionarea cu energie, a declarat Truss după anunţul rezultatului votului intern.

„Vreau de asemenea să-i mulţumesc liderului nostru de până acum, Boris Johnson. Boris, tu ai reuşit să închei Brexitul. Tu l-ai zdrobit pe (fostul lider al opoziţiei laburiste n.red) Jeremy Corbyn. Ai desfăşurat vaccinul (anti-COVID-19) şi l-ai oprit pe Vladimir Putin” în Ucraina, a mai spus ea.

Ca ministru de externe, Liz Truss a promovat o legislaţie ce suspendă unilateral o parte a acordului privind Brexitul convenit cu UE şi a promis adoptarea acestei legislaţii (referitoare la protocolul nord-irlandez) dacă devine premier, o mişcare ce ar aduce Londra pe un curs de coliziune cu Bruxellesul. Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit. Kremlinul a transmis luni mai devreme că se aşteaptă inclusiv la o înrăutăţire şi mai mult a relaţiilor cu Londra după ce Liz Truss va deveni premier. „N-aş vrea să spun că lucrurile s-ar putea schimba şi mai în rău, pentru că este greu de imaginat ceva mai rău”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Din nefericire însă, aceasta nu poate fi exclus, dat fiind că cei care au concurat pentru postul de premier britanic s-au întrecut în retorica anti-rusească, în ameninţări că vor lua noi măsuri împotriva ţării noastre, şi aşa mai departe, a adăugat Peskov. Liz Truss a rămas celebră în Rusia după vizita efectuată acolo în februarie, când a avut cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov o întrevedere descrisă de acesta drept un dialog al surzilor. MAE rus a ironizat atunci şi gafele geografice făcute de ea, printre altele Liz Truss încurcând Marea Baltică cu Marea Neagră.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Sorin Popescu, editor: Mihaela Moise)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience