Luna Lupului. Tot ce trebuie să știi despre Luna Plină din ianuarie

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Pixabay.com
Pixabay.com

Știai că fiecare Lună Plină are un nume special? Este determinat de luna anului în care aceasta apare, nu de semnul zodiacal în care se află Luna. În ianuarie, Luna Plină este denumită Luna Lupului.

Învățarea semnificaţiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

Înainte de apariția metodelor științifice și a studiilor empirice, oamenii studiau fazele lunii pentru a înțelege anotimpurile și lunile, chiar și pentru a ține evidența timpului. Ca rezultat, amerindienii au început să atribuie nume Lunilor Pline, care aveau rădăcini în folclor sau semnificau ciclurile sezoniere. Aceste nume au fost înregistrate de publicația anuală ”Almanahul Fermierilor”, care a început să le documenteze în anii 1930. Aceste 12 nume ale Lunilor Pline au istorii interesante și continuă să aibă semnificație în studiile astrologice și astronomice de astăzi.

Luna Plină din ianuarie 2024

Din punct de vedere astrologic, pe 25 ianuarie, Luna Lupului este, totodată, o Lună Plină în Leu.

În plus, Soarele este în conjuncție cu Pluto, deci am putea spune că vor fi schimbări radicale. Careul cu Jupiter aduce inițial neliniște și exces de zel inițial. Această Lună Plină vorbește despre cât de mult îmi pasă de mine versus cât de mult îmi pasă de ceilalți. Soarele din Vărsător aspiră la detașare și libertate, în timp ce Luna din Leu pune accent pe identitatea personală și iubirea de sine.

Luna Plină aduce mereu momente de încheiere, apogeu, finalitate și renunțare.

Care este semnificația Lunii Lupului?

Luna Plină din ianuarie este denumită „Luna Lupului” în Almanahul Fermierilor.

Această Lună apare la vârful iernii și este marcată de urletele lupilor din America de Nord, ceea ce a determinat triburile să o numească după acest fenomen.

Este numită alternativ Luna Veche sau Luna după Yule. Unele triburi o numesc Luna Plină a Zăpezii, deși mulți o rezervă pentru următoarea lună plină.

Luna Plină a Lupului are o mare semnificație în cultura anglo-saxonă, unde luna ianuarie este numită Wulf Monath sau Luna Lupului. În gaelică, este cunoscută sub numele de Luna Severă sau Luna Greuță datorită nopților aspre și iernilor severe din acea perioadă.

Calendarul Lunilor Pline din 2024, conform Almanahului Fermierilor

Februarie 2024 - Luna Plină a Zăpezii

Martie 2024 - Luna Plină a Râmelor

Aprilie 2024 - Luna Plină Roz

Mai 2024 - Luna Florilor

Iunie 2024 - Luna Căpșunilor

Iulie 2024 - Luna Cerbului

August 2024 - Luna Sturionului

Septembrie 2024 - Luna Plină a Porumbului

Octombrie 2024 - Luna Vânătorului

Noiembrie 2024 - Luna Castorului

Decembrie 2024 - Luna Rece

Citește și Lună Plină în Leu pe 25 ianuarie. Influența pentru FIECARE zodie/ascendent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel