Luna Plină în Rac de pe 7 ianuarie. Daniela Simulescu vorbește despre un "Revelion al astrelor" - VIDEO

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
pexels.com
EXCLUSIV
pexels.com

Pe 7 ianuarie, avem prima Lună Plină a anului 2023, de această dată în semnul Racului. Primul moment decisiv! Astrele vor sărbători Revelionul, pentru că aici o să aibă loc adevărata trecere dintre ani.

În primul rând, Luna Plină cere o renunțare. Arhetipul Racului vorbeşte de familiar, confort, de siguranţă, de familie, de trecut, de rădăcini.

Capricornul vorbeşte de acum, de viitor, de ce construim. Luna Plină este o fază de genul "până aici se poate". Mai mult de atât nu mai pot”. Și pentru că va fi și Pluto implicat în acest eveniment, ne vom confrunta cu emoții puternice.

Persoanele cu marcaj cardinal (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) vor sesiza în jurul lor instabilitate crescută.

Daniela Simulescu amintește de importanța Lunii Pline, care este destul de activă în viețile noastre. Să ne amimtim că semnele cardinale sunt cele de acțiune, care forțează anotimpurile. În spatele lor stă o furie, pe care cei cu marcaj cardinal de Berbec, Rac, Balanță sau Capricorn o pot resimți până în măduva oaselor.

Cu ocazia Lunii Pline de pe 7 ianuarie, avem în față un moment decizional, în care putem decide cu ce mergem înainte sau la ce renunțăm. Luna Plină în Rac vorbește și despre atașamente vechi, dar și despre nevoia noastră de confort și de siguranță.

Totuși, Soarele din Capricorn este în conjuncție cu Mercur retrograd. Așa că, vom fi nevoiți să renunțăm la anumite legături sau rădăcini care nu ne lasă să mergem mai departe. Poate fi vorba despre o relație defectuoasă cu familia, o locuință, o relație amoroasă sau un loc de muncă. Această Lună Plină vrea să ne împingă, să rupem.

Luna Plină în Rac aduce și negocierea. Energia Capricornului este de neclintit, în timp ce energia Racului este mai împăciuitoare. Caută scuze, liniște. De aceea, pe undeva va trebui să găsim un punct de echilibru și de negociere. De cele mai multe ori, vorbim și despre celelalte semne, Berbec și Balanță.

În Berbec îl avem pe Jupiter, iar acesta este un fenomen mult mai bine aspectat. Astrologul Daniela Simulescu îți recomandă să ții cont de acest tranzit până pe 16 mai, pentru că ne ajută să ne dezlipim de anumite activități sau situații.

Luna în Rac îți spune să pui punct, i s-a umplut paharul. Îți amintește de tot ce-ai făcut sau ai spus. Poate fi momentul să iei decizii, să spui stop și să-ți iei bocceluța și să pleci. La propriu și la figurat.

Ne amimtim și de intrarea lui Lilith în Leu, care va avea loc pe 8 ianuarie. Priapul va fi în Vărsător, așa că recâștigarea independenței merită să fie luată în calcul în această perioadă. Merită să te rupi de ceea ce te ține pe loc. Detașează-te. Construiește-ți o altă lume.

Chiar dacă îți este frică de independență și de noi decizii, este momentul oportun pentru toate acestea. Nu uita că trebuie să-ți pese mai întâi de tine.

Cu Luna Plină în Rac, nu mai este momentul să găsești scuze sau să declini realitatea. Distruge ceva ce nu îți mai este de folos.

Odată cu acest fenomen, avem și Marte în continuare retrograd în Gemeni. Asta înseamnă că toate aceste decizii despre care îți vorbim pot fi greu de luat. Te vei desprinde mai greu de ceea ce te frământă. Dar asta nu înseamnă că nu o s-o faci.

Deși toată această desprindere nu va fi ușoară, cei care o vor face odată cu Luna Plină în Rac, vor fi fericiți. Indiferent dacă te confrunți cu probleme la job sau în familie. Poți să setezi și limite clare, nu înseamnă neapărat că trebuie să pleci mâncând pământul. Totuși, furia și stresul vor fi greu de gestionat.

Acest eveniment nu se întâmplă fără scop, ci vine cu schimbări care te transformă și care, până la urmă, îți fac bine. Îți dă multe lecții, fie plăcute, fie neplăcute.

În final, Daniela Simulescu recomandă liniște odată cu Luna Plină în Rac, dar și odihnă. Permite-ți să fii furios chiar și pe cei care sunt din familie, dar ți-au făcut rău. Altfel, nu o să vindeci niciodată rănile vechi. Dacă lași aceste frustrări să iasă, o să-ți faci bine la nivel fizic, emoțional și mental.

Vezi și: Luna Plină: efecte, beneficii și pregătiri pentru ritualuri

Urmărește emisiunea completă, cu astrologul DC News Daniela Simulescu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel