Marşul Bucharest Pride 2023 şi „Marşul pentru normalitate”, astăzi, în Bucureşti

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Freepik.com
Freepik.com

Asociaţia ACCEPT organizează, sâmbătă, marşul Bucharest Pride 2023, eveniment al comunităţii LGBTQIA+.

În acelaşi timp, Organizaţia Noua Dreaptă anunţă o contramanifestaţie - un 'marş pentru normalitate', 'pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie'.

Marşul Bucharest Pride va porni, la ora 18,00, de pe Calea Victoriei, de la intersecţia cu Strada Gheorghe Manu şi trotuarele adiacente, pe traseul Calea Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Bulevardul Naţiunile Unite până la Parcul Izvor, unde se va încheia la ora 22,00, potrivit programului anunţat de organizatori.

'An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-şi celebra identitatea, pentru a-şi face vocea auzită şi pentru a-şi revendica dreptul la o viaţă demnă.

Gabriel Diaconu: Pride nu este despre mândrie și ostentație. E despre durere, discriminare și ură

Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marşului însoţite de oamenii pe care-i iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumuseţea diversităţii familiilor.

Se anticipează că în 2023 va fi depăşit recordul de participanţi înregistrat la ediţia anterioară, când peste 15.000 de persoane au răspuns pozitiv invitaţiei de a se alătura marşului diversităţii', precizează Asociaţia ACCEPT, într-un comunicat.

Totodată, 'Marşul pentru normalitate', organizat de Asociaţia Noua Dreaptă, se va desfăşura începând de la ora 13,00 din Piaţa Victoriei, pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Patriarhia Română.

Manifestarea, care a ajuns la cea de-a 19-a ediţie, este autorizată de Primăria Capitalei şi este 'cea mai constantă manifestare publică din România organizată în sprijinul valorilor familiei', precizează un comunicat al Asociaţiei Noua Dreaptă.

Noua Dreaptă susţine că 'Marşul pentru normalitate' exprimă 'protestul românilor care susţin valorile familiei tradiţionale' şi consideră că manifestarea 'Bucharest Pride' are un 'caracter obscen şi provocator' care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale.

Ai în vedere și: Decizie istorică în România: CEDO cere țării noastre să recunoască familia formată din persoane de același sex

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel