Marte în Berbec: „ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. În ce „război” se luptă zodiile?

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Editorial
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Marte este energie, pasiune, iar Berbecul se aruncă, vrea să deschidă drumuri, ce iese din asta? Un adevărat foc de artificii în care contează cel mai mult felul în care vom ști să punem energia aceasta la treabă. Tu ce lupte duci? Care e „războiul” tău?

Marte în Berbec nu așteaptă, se duce și ia, face prăpăd în jurul lui. Marte în Berbec îi va „zgudui” pe cei cu marcaj cardinal: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. O să îi scoată în față, o să îi împingă, dacă nu fac ei primul pas, atunci se vor găsi în situații care îi vor obliga să îl facă oricum, nu prea ai de ales când vine atât de multe energie să clocotească în tine.

Trecerea lui Marte de la Pești la Berbec este una foarte semnificativă, este ca un nou început. Am putea spune că în energia Peștilor, Marte a fost precum o noapte de dragoste, intrând în Berbec, s-a lăsat peste noi „noaptea războiului”.

La nivel mondial se vor agita foarte mult spiritele, mai ales ținând cont că lui Marte (zeul războiului în mitologie, Micul Malefic în astrologie) îi place tot ce ține de luptă, arme, tancuri și acționează, deși s-ar putea să ni se pară surprinzător, din frică. El aduce multă furie în viața noastră, însă această furie poate fi transpusă într-un mod sănătos și transformată în curajul de a face ceva. Furia trebuie vărsată, dacă ne-o vom reprima, nu vom face decât să acumulăm agresivitate. 

Putem face o analogie cu romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, capodopera lui Camil Petrescu, aceasta ne poate servi drept exemplu pentru felul în care ne putem folosi de noi începuturi. Eroul romanului, Ștefan Gherghidiu, suferă o decepție în dragoste. El se zbate în ape tulburi măcinate de gelozie, neștiind dacă Ela, soția sa îl înșală. Înrolându-se în război, trăiește o experiență zguduitoare și niște revelații asupra condiții umane. „Întâia noapte de război” este cea care îl face să vadă lucrurile într-o lumină complet diferită, face ca toată drama pe care o simțea în ceea ce privește felul în care îl tratase Ela să scadă mult în intensitate. Vede, de fapt, vulnerabilitatea condiției umane. Capitolul „Ne acoperă pământul lui Dumnezeu” este tulburător. În finalul cărții, Ștefan se desparte de Ela și îi lasă ei „toată averea, adică tot trecutul”, dobândirea averii fiind, până la urmă, punctul declanșator al neînțelegerilor dintre cei doi protagoniști.

Revenind la război, se poate vedea că este și o modalitate de inițiere a eroului. Și asta poate face Marte în Berbec pentru noi, ne poate trimite în „luptă” pentru a vedea ce anume este cu adevărat important pentru fiecare dintre noi, ce contează la finalul zilei, pentru ce și pentru cine merită să luptăm. 

Putem lega scrierea realistă a lui Camil Petrescu și de Luna Nouă în Gemeni. Ne confruntăm cu un roman subiectiv în care avem doar perspectiva unică a naratorului, a lui Ștefan. Noi toți „suntem Ștefan” și simțim alături de el traumele iubirii și ale războiului. Dar nu știm niciodată ce simte Ela, nu avem perspectiva ei, nu vom ști niciodată dacă ea l-a înșelat sau nu. Luna Nouă în Gemeni ne vorbește despre asta, despre a vedea și din alt unghi, despre a lăsa proprii noștri demoni deoparte și de a vedea lucrurile și în alte nuanțe, cu alte arome, printr-o cunoaștere mai amplă, așa cum este specific semnului efervescent și tineresc al Gemenilor

Mai multe despre Luna Nouă în Gemeni chiar aici!

Ce putem face cu energia lui Marte în Berbec? Să luptăm pentru lucrurile care merită cu adevărat pentru noi și precum Ștefan Gheorghidiu la finalul romanului, să lăsăm în urmă „tot trecutul”.

Avându-l pe Marte în semnul Berbecului, în ce „război” se luptă zodiile?

Berbec/ Ascendent în Berbec

Berbecii se luptă cu propria lor furie. Ar trebui să o poată dizolva în multă activitate fizică.

Taur/ Ascendent în Taur

Taurii se luptă cu propria lor lume lăuntrică, cu sănătatea emoțională. Ar trebui să aibă grijă de sufletul lor.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Gemenii luptă alături de prietenii lor, să își asume puterea de a lua decizii. 

Rac/ Ascendent în Rac

Racii se luptă la muncă, vor învăța că puțină presiune nu strică, rezultatele vor veni dacă au curaj.

Leu/ Ascendent în Leu

Leii luptă pe alte meleaguri spre a-și lărgi orizontul cunoașterii. 

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Fecioarele se luptă cu tranzacțiile, moștenirile și veniturile comune.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Balanțele se luptă în relații, fie le rup de tot, fie se complac apoi în împăcarea dulce.

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Scorpionii se luptă cu munca și propriile lor proiecte acasă și la serviciu. Lupta le poate afecta sănătatea.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Săgetătorii iau lupta într-o joacă și bine fac. E momentul bucuriei. 

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Capricornii se luptă cu familia, cu vecinii, cu ei înșiși. Unde e adăpostul lor emoțional? Numai ei pot ști.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Vărsătorii se bat în vorbe, cuvintele lor sunt săbii și săgeți. 

Pești/ Ascendent în Pești

Peștii se luptă pe banii lor și e posibil să rămână cu buzunarele goale.

Ai citit și despre conjuncția Marte-Jupiter? Nu te-ai săturat să spui „nu pot”?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel