Marte în Casa a VIII-a: dinamica puterii și potențiale tensiuni în parteneriate

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în case
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Dacă ai Marte în Casa a opta a hărții natale, merită să cunoști aceste informații!

Cine este Marte, din punct de vedere astrologic?

Marte este una dintre cele mai importante planete, ce joacă un rol extrem de important în interpretarea unei hărți natale. Este asociat cu dorința, energia, acțiunea, dorința, determinarea, impulsivitatea și agresiunea. Este planeta războiului și a pasiunii, ce guvernează și zonele care țin de competiție, de motivație, dar și de conflict.

Într-o hartă a nașterii, poziția lui Marte arată felul în care o persoană acționează, ce îl motivează, dar și cum își manifestă energia. Semnul în care se află Marte poate să spună multe despre stilul de acțiune a unui nativ. De exemplu, Marte în Berbec este foarte energic și puternic, în timp ce Marte în Taur poate să arate o abordare mai rezervată în acțiuni.

Ce știm despre Casa a opta în astrologie?

Casa a opta este Casa transformării, a naşterii, a morţii. 

În primul rând, aici găsim resursele împărțite cu alții, cum ar fi moștenirile, banii proveniți din afaceri, împrumuturile, taxele, impozitele și pensia alimentară. Apoi discutăm despre aspecte precum sexualitatea, intimitatea și fanteziile noastre cele mai intense, schimburile de energie, tabuurile și conexiunile profunde.

De asemenea, aducem în discuție traumele provenite din experiențe greu de controlat, secretele noastre, atât cele față de public, cât și cele față de cei apropiați, întâmplările complet neașteptate, obstacolele și moartea, nu neapărat cea fizică și proprie. În casa a opta, experimentăm moartea și renașterea, procesul de regenerare.

Cum interpretăm Marte în Casa a opta a unui nativ?

Ei bine, există câteva aspecte pe care le putem lua în calcul. Persoanele cu Marte în Casa a opta în hartă pot să aibă o pasiune intensă pe planul intimității și al sexualității. De regulă, acestea vor căuta o relație bazată pe dorință puternică și vor mereu transformare în relațiile intime.

De asemenea, Marte în Casa a opta sugerează și o tendință constantă de a căuta control și putere în relațiile pe care le are, indiferent dacă vorbim despre relații de ordin personal sau profesional. De obicei, nativii cu acest aspect în hartă caută să își exercite influența cât mai des, fiind foarte conștienți de dinamica puterii lor.

Pentru că Marte este o planetă asociată cu agresiunea și conflictul, pot apărea tendințe ale nativului în acest sens. De aceea, nativii sunt îndemnați să învețe gestionarea acestor episoade de agresiune. Trebuie să își exprime dorințele și nevoile în moduri mai constructive, ca să evite problemele relaționale. 

Conflict și tensiune în parteneriate: Marte este o planetă asociată cu conflictul și agresiunea, deci Marte în Casa a Opta poate indica potențialul pentru conflicte sau tensiuni în parteneriate. Este important ca aceste persoane să învețe să-și gestioneze agresiunea și să-și exprime nevoile și dorințele în moduri constructive, pentru a evita problemele relaționale.

Așa cum am menționat, această casă are legătură și cu resursele partajate, precum împrumuturile sau moștenirile. Marte în această casă indică o abordare destul de agresivă vizavi de gestionarea și folosirea acestor resurse. Persoanele cu acest aspect au multă competitivitate în domeniul financiar. Caută să își sporească profitul și să aibă cât mai mult control asupra resurselor partajate.

În final, Marte în a opta casa sugerează că nativul se poate confrunta cu aspecte mai întunecate ale existenței sale. Poate fi atras de provocări prin intermediul cărora să își depășească fricile, dar și blocajele de ordin intern. Acești nativi pot crește mult din punct de vedere spiritual.

Poți să citești și: Marte în Casa a VII-a: legături intense în sfera sexualității

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel