Medicii arădeni, semnal de alarmă: Leziuni pulmonare grave la tinerii cu COVID care ajung târziu la spital

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au atras atenția asupra leziunilor pulmonare grave descoperite la tinerii infectați cu SARS-CoV-2, care ajung târziu la spital. Dr. Cristian Nicolescu a făcut un apel.

Printr-o postare pe Facebook, medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au semnalat "gravitatea leziunilor pulmonare regăsite, în ultimele trei săptămâni, la pacienții de vârstă tânără, infectați cu virusul SARS CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital necesitând de urgență terapie intensivă!"

Chiar și în cazul celor care ajung să se vindece de infecția cu virusul SARS-CoV-2, leziunile pulmonare grave "sunt de multe ori necruțătoare", au precizat medicii arădeni. 

În postarea reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se regăsește și apelul dr. Cristian Nicolescu. 

"Avem pacienți internați în terapie intensivă COVID-19, nevaccinați și cu afectare pulmonară semnificativă care - după ce testele COVID-19 devin negative - ajung pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate, ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100%, iar viața pacientului nu mai poate fi salvată.", a spus dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I.

Dr. Cristian Nicolescu a prezentat cazul unui tânăr de 24 de ani "care a stat acasă două săptămâni și a dezvoltat o astfel de complicație, pe respirație spontană, necesitând imediat ventilație și intubație mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câștigată."

"Întreaga echipă medicală a secției depune eforturi susținute și face tot ce este omenește posibil însă vă rugăm să fiți aliații noștri în lupta cu acest virus nemilos! Apelați la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viața!", a mai transmis dr. Cristian Nicolescu.

VEZI ȘI: În Singapore, pacienții Covid nevaccinați își vor plăti spitalizarea

Autoritățile din Singapore au decis ca pacienții Covid care au ales să nu se vaccineze să își plătească singuri tratamentul primit în spital.

Persoanele care nu vor să se vaccineze, deși sunt eligibile pentru a primi vaccinul gratuit, își vor plăti singure tratamentul dacă se vor infecta cu virusul SARS-CoV-2 și vor ajunge în spitale. 

Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung, luni, într-o videoconferință. Ong Ye Kung a explicat că le vor fi impuse taxele de spitalizare pacienților Covid care, deși sunt eligibili pentru vaccinul gratuit, nu vor să se vaccineze. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel