În Singapore, pacienții Covid nevaccinați își vor plăti spitalizarea

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay

Autoritățile din Singapore au decis ca pacienții Covid care au ales să nu se vaccineze să își plătească singuri tratamentul primit în spital.

Persoanele care nu vor să se vaccineze, deși sunt eligibile pentru a primi vaccinul gratuit, își vor plăti singure tratamentul dacă se vor infecta cu virusul SARS-CoV-2 și vor ajunge în spitale.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung, luni, într-o videoconferință.

Ong Ye Kung a explicat că le vor fi impuse taxele de spitalizare pacienților Covid care, deși sunt eligibili pentru vaccinul gratuit, nu vor să se vaccineze. Totuși, el a precizat că facturarea se va face în așa fel încât costurile să rămână destul de mici, scrie Yahoo News

"Spitalele nu vor să factureze acești pacienți, dar trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna pe toată lumea să se vaccineze, dacă sunteți eligibil", a spus ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung. 

Acest lucru va fi impus după 8 decembrie, dar persoanele parțial vaccinate nu vor fi taxate până pe 31 decembrie.

Guvernul va plăti integral, în continuare, facturile medicale legate de Covid-19 ale persoanelor care nu sunt eligibile. În prezent, spre exemplu, vorbim de copiii sub 12 ani și de persoanele neeligibile din punct de vedere medical.

Informația a apărut și pe site-ul guvernului din Singapore

VEZI ȘI: Pandemia este departe de a se fi terminat, anunţă OMS

Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat, a afirmat recent comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), lansând un apel către statele membre să recunoască toate vaccinurile omologate de agenţie, informa AFP, potrivit Agerpres.

Acest comitet de urgenţă privind COVID-19, prezidat de Didier Houssin, se reuneşte la fiecare trei luni pentru a analiza situaţia.

Ca urmarea a ultimei sale întruniri, a publicat o declaraţie în care subliniază că deşi au fost realizate progrese graţie unei utilizări sporite a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi a tratamentelor, analiza situaţiei din prezent şi a modelelor de prognoză indică faptul că pandemia este departe de a se fi terminat.

Acest comitet de urgenţă este acelaşi care, cu prilejul celei de-a doua sa întruniri, pe 30 ianuarie 2020, l-a sfătuit pe directorul general al OMS să declare pandemia o urgenţă de sănătate publică pe plan global, cel mai înalt nivel de alertă din punct de vedere epidemiologic. Ceea ce s-a şi întâmplat.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel