Zeci de balene-pilot au murit pe o plajă din Tasmania. Motivul este încă necunoscut

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Zeci de balene-pilot au murit pe o plajă din Tasmania. Motivul este încă necunoscut / Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Zeci de balene-pilot au murit pe o plajă din Tasmania. Motivul este încă necunoscut / Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Pe o plajă din Tasmania, zeci de balene-pilot au pierit.

Un grup de 34 de balene-pilot a murit pe o plajă de pe insula australiană Tasmania, au indicat vineri mass-media locale, informează DPA.

Încă nu este clar ce a cauzat eşuarea în masă a cetaceelor pe izolata Peninsulă Freycinet, a indicat un program local responsabil cu protejarea mamiferelor marine (Marine Conservation Program, MCP) pe Facebook. Martorii oculari au povestit că priveliştea balenelor moarte era devastatoare şi greu de suportat.

”În urma evaluării veterinare iniţiale a balenelor-pilot nu au existat constatări semnificative sau semne de rănire. Nu ştim de ce balenele au eşuat şi adesea nu este posibil să se determine”, se arată în declaraţia MCP, conform Agerpres.

Anul trecut peste 200 de balene-pilot au murit

Potrivit relatărilor apărute în mass-media, balenele-pilot au fost descoperite pe plaja Bryans în cursul zilei de marţi şi din cauza locaţiei izolate nu a fost găsită o modalitate practică de a îndepărta carcasele de pe plajă, a precizat MCP.

Publicul a fost rugat să păstreze distanţa, deoarece carcasele ar putea atrage rechinii, iar însuşirea unor părţi ale unei balene moarte constituie o infracţiune.

Eşuarea în masă a unor balene-pilot nu este neobişnuită în Tasmania, fenomene de acest fel fiind semnalate şi în alte părţi ale Australiei. Anul trecut, peste 200 de balene-pilot au murit în golful Macquarie, din vestul Tasmaniei.

Balenele-pilot formează legături extrem de strânse unele cu altele. În anumite perioade ale anului, ele călătoresc în grupuri mari, ceea ce creşte riscul de eşuare în masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel