Meghan Markle va primi despăgubiri de 1 liră sterlină, pentru încălcarea dreptului la viaţă privată de către un tabloid

astrosens Team | Dată: 05 ian, 20:33 | Categorie: Monden
Meghan Markle va primi despăgubiri de 1 liră sterlină, pentru încălcarea dreptului la viaţă privată
Meghan Markle va primi despăgubiri de 1 liră sterlină, pentru încălcarea dreptului la viaţă privată

Meghan, soţia prinţului Harry, va primi despăgubiri de 1 liră sterlină de la Associated Newspapers după ce unul dintre tabloidele acestui grup media, Mail on Sunday, a fost găsit vinovat în instanţă pentru încălcarea vieţii sale private, informează BBC.

Suma nominală a fost stabilită în documentele judiciare care confirmă în mod oficial faptul că tabloidul britanic a acceptat acea înfrângere în instanţă.

Mail on Sunday a publicat o scrisoare pe care ducesa de Sussex i-a expediat-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018. Grupul media va trebui să plătească şi o sumă nespecificată, în urma unui proces separat, în care a fost acuzat de încălcarea drepturilor de autor.

Și-a acceptat înfrângerea după un îndelungat proces

Associated Newspapers anunţase anterior că intenţionează să continue procedura judiciară şi să facă apel la Curtea Supremă, dar şi-a acceptat în cele din urmă înfrângerea după acest proces îndelungat.

În februarie 2021, Înalta Curte din Londra s-a pronunţat împotriva companiei media în chestiunea vieţii private şi a drepturilor de autor, spunând că speţa era atât de clară, încât nu ar mai fi nevoie de o audiere suplimentară.

Nu a primit permisiunea de a face apel la acea decizie

Associated Newspapers nu a primit permisiunea de a face apel la acea decizie, dar s-a adresat apoi Curţii de Apel într-o încercare de a anula sentinţa iniţială. În decembrie 2021, Curtea de Apel a respins încercarea grupului Associated Newspapers de a continua procesul. Judecătorii acestei curţi au spus că dovezile care ar fi putut fi aduse într-un nou proces nu ar fi putut să schimbe speţa în sine.

Meghan, îndemn pentru oameni să fie 'suficient de curajoşi pentru a schimba industria tabloidelor, care profită de pe urma minciunilor şi a durerilor pe care le cauzează'.

Meghan Markle, îndemn pentru oameni

Într-o declaraţie proprie publicată după anunţarea acelei sentinţe, Meghan i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să fie 'suficient de curajoşi pentru a schimba industria tabloidelor, care profită de pe urma minciunilor şi a durerilor pe care le cauzează'.

Conform noii sentinţe, Associated Newspapers va plăti şi o sumă confidenţială pentru încălcarea drepturilor de autor, iar Mail on Sunday va trebui să acopere o parte substanţială din cheltuielile de judecată ale ducesei de Sussex, care ar putea să depăşească pragul de 1 milion de lire sterline.

De asemenea, tabloidul a fost obligat prin sentinţă judecătorească să publice pe prima sa pagină o declaraţie oficială prin care îşi recunoaşte înfrângerea în acest proces, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play