Mercur în Berbec de pe 10 martie: Ce se întâmplă atunci când furia își găsește vocea?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
EXCLUSIV
Pixabay.com

Pe 10 martie 2024, Mercur intră în Berbec, unde va sta până pe 15 mai. Aflăm de la Daniela Simulescu, astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, ce ne pregătește acest tranzit!

De obicei, Mercur stă o lună într-un semn. Dar acum, stă aproximativ două luni deoarece va și retrograda în semnul Berbecului.

Să ne amintim cine este Mercur în mitologie. Hermes era Zeul zburător care ducea informația din punctul A în punctul B. Prin urmare, Mercur este planeta ce ține de comunicare, de minte, de voce, dar și de tot ce înseamnă mișcarea de proximitate, adică transport.

Să caracterizăm și primul semn al zodiacului, Berbecul. El ne aduce primăvara, viața, prospețimea și noutatea. Cu toate acestea, într-un aspect negativ ne aduce grabă, furie, competiție, dorința de a lupta și a depăși, dar prin acestea ne oferă cel mai important lucru, curajul.

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provocări pentru Berbec și Pești

Ce se întâmplă când comunicarea și primul semn se întâlnesc? Avem de-a face cu un copil care spune primele cuvinte, conform Danielei Simulescu. Și atunci când copilul vede bucuria adulților prin faptul că a scos un cuvânt sau un sunet, nu mai tace.

Cu Mercur în Berbec, nu mai stăm să gândim și să procesăm. Spunem, dăm detalii, declarăm. Urmează o perioadă în care nu o să ne abținem, ci comunicăm fără rețineri. Ne susținem drepturile, luptăm, aducem idei și soluții chiar dacă nu se implementează.

Dar nu ne putem bucura doar de aspectele plăcute ale acestui tranzit. Vom mai avea și multă furie, frustrare și supărare. Mercur în Berbec nu se dă înapoi de a la face reproșuri și a pune limite. Nouă ni se va părea corect ceea ce spunem, dar cei din jur s-ar putea să se simtă ofensați.

Previziuni astrologice prima jumătate a anului 2024 pentru fiecare zodie/ascendent

Persoanele cu marcaj cardinal în astrogramă vor resimți mai mult efectele acestui tranzit: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. O să ai un exces de zel și vei fi foarte nerăbdător, dacă ai aceste marcaje.

Iată aspectele pe care le face Mercur în Berbec!

În momentul în care intră în Berbec, Mercur face sextilul cu Pluto din Vărsător. Acest lucru îi place deoarece prinde mai multă putere în a spune lucrurile cu persuasiune. Te convinge mai repede.

Pe 19 martie, Mercur face o conjuncție cu Nodul Nord și opoziție cu Nodul Sud din Balanță. Din punctul de vedere al astrologului, se vor duce niște negocieri, dar nu conform așteptărilor.

Pe 20 martie, Mercur în Berbec face prima conjuncție cu Chiron. În teorie, acest aspect se traduce ca: Vorbe care dor. Chiron aduce tot timpul o formă de durere, de neacceptare și de respingere. Vocea noastră interioară ne-ar putea face mult rău.

Pe 2 aprilie, Mercur își începe retrogradarea în semnul Berbecului. Aduce multă furie și multe încurcături. Decidem ceva, pornim, după care o luăm de la capăt. Ne dăm seama că ne-am grăbit.

Pe 12 aprilie, Mercur retrograd face conjuncția cu Soarele. Când o planetă în retrogradare se întâlnește cu Soarele, creează un soi de orbire. Se numește „Mercur ars”. Vom lua decizii, dar nu după cum își dorește mintea noastră. Pur și simplu, nu vom ști de unde a venit acea hotărâre. La nivel mondial, pot apărea multe încurcături.

Pe 15 aprilie, Mercur retrograd face conjuncție cu Chiron. Nu a fost suficientă prima dată când ne-am spus vorbe care dor, acum o facem de două ori. Insistăm. Ne aducem aminte și din trecut.

Pe 19 aprilie, Mercur retrograd se întâlnește cu Venus. Va fi o zi în care vom fi mai blânzi cu propria persoană. Este un moment nemaipomenit pentru declararea sentimentelor și pentru a vorbi despre emoțiile noastre.

Pe 25 aprilie, Mercur își oprește retrogradarea. Totuși, efectele retrogradării durează până pe 15 mai când Mercur intră în Taur.

Pe 7 mai, Mercur face a treia conjuncție cu Chiron. Ne vom da seama de durere și vom încerca să fim mai maleabili cu noi înșine.

Dacă ai examene, prezentări sau proiecte la serviciu, va fi momentul ideal să îndrăznești, în ciuda faptului că nu te simți pregătit. După ce spui un cuvânt, vor veni și celelalte.

Îți recomandăm și Kelly Surtees, astrolog internațional, ne vorbește despre diferențele dintre semne, case și planete în astrologie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel