Mercur în Casa a XI-a sau gândire orientată spre comunitate

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în case
freepik.com
freepik.com

Ce înseamnă acest aspect la tine în harta natală?

Ce cunoaștem despre planeta Mercur?

În astrologie, Mercur are o semnificație deosebită. El este asociat cu abilitățile de gândire, comunicare, învățare, călătorii scurte, comerț și tehnologie. Gemenii și Fecioarele sunt sub influența lui Mercur.

De asemenea, Mercur este recunoscut ca fiind o planetă rapidă, ce parcurge orbita sa în jurul Soarelui în doar 88 de zile terestre.

Într-un horoscop natal, poziția lui Mercur reflectă modul în care o persoană comunică, învață sau procesează informațiile. Mai mult, influențează modul în care își exprimă ideile sau se descurcă în domenii precum vorbitul în public sau scrisul.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

Dar despre ce ne vorbește a unsprezecea Casă în astrologie?

Perspectiva astrologului Daniela Simulescu asupra Casei a XI-a, cunoscută și sub denumirea de Casa prieteniilor și a viitorului, este detaliată. În primul rând, subliniază importanța faptului că această casă este în opoziție cu Casa a V-a. În timp ce Casa a V-a este asociată cu dragostea pe care o dăm, Casa a XI-a reflectă dragostea pe care o primim de la ceilalți. Aici, accentul cade pe aspecte precum comunitatea, grupurile sociale, prietenii, asocierea cu diferite colective, echipa, organizațiile și triburile.

De asemenea, Casa a XI-a este locul unde găsim planurile noastre pentru viitor și aspirațiile noastre. Aici putem discuta despre popularitate sau vizibilitate, capacitatea noastră de a fi recunoscuți și observați de către un număr mare de oameni. Această casă poate, de asemenea, să indice implicarea noastră în activități umanitare sau de voluntariat.

Un alt aspect important este că Casa a XI-a se află în a doua poziție de la Casa a X-a, sugerând că aceasta este legată și de veniturile, recompensele și câștigurile noastre. Acest lucru nu se referă doar la veniturile obținute din salarii, ci și la alte surse de câștig.

Venus în Casa a XI-a: tendința de a se împrieteni ușor și de a avea relații armonioase

Ce reprezintă Mercur în Casa a XI-a în harta natală?

Poziția lui Mercur în Casa a XI-a a unei hărți natale arată modul în care comunicarea, gândirea și relațiile mentale sunt influențate de domeniul social, de grupuri și de prieteni.

Persoana cu acest aspect în hartă va fi foarte comunicativă în cadrul grupurilor sociale. Mai mult, va avea un stil de comunicare fluent și ușor adaptabil la diferite persoane și situații.

Mercur în Casa a XI-a sugerează o gândire orientată spre comunitate. Nativul își structurează gândirea și ideile în funcție de valorile și normele sociale. Poate fi interesat de schimbul de idei și de contribuția sa la colectivitate.

Poziția lui Mercur în această casă poate demonstra o tendință de a avea prieteni inteligenți, comunicativi și interesați de domenii precum știința, tehnologia sau media. Nativul poate fi influențat și motivat de acești prieteni în dezvoltarea sa personală și profesională.

Individul va fi implicat activ în diverse organizații, cluburi sau grupuri sociale, unde își poate folosi abilitățile comunicative și analitice pentru a contribui la proiecte comune sau pur și simplu pentru a-și exprima ideile.

În final, Mercur în Casa a XI-a sugerează o atracție pentru schimbul de idei și colaborarea cu alții în proiecte sau inițiative care au un impact asupra comunității sau asupra unor grupuri mai mari de oameni.

Citește și: Mercur în Casa a X-a sau deblocarea potențialului în carieră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel