Mercur începe retrogradarea în Fecioară pe 23 august. Ce ne spune Astrologul Daniela Simulescu? - VIDEO

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Daniela Simulescu/Foto emisiune
EXCLUSIV
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Retrogradarea lui Mercur, a treia din acest an, va dura până pe 15 septembrie, dar efectele vor fi resimțite până pe 5 octombrie.

Vorbim despre un tranzit care va fi cuprins între 23 august și 15 septembrie, deși efectele pot dura până la 5 octombrie. Îți aducem aminte de faptul că Mercur, planeta comunicării, a intrat în semnul contaminat de retrogradare la data de 28 iulie.

Pe lângă acest aspect, ne lovim și de retrogradarea lui Venus, de care vom scăpa tot în toamnă, pe 5 septembrie. 

Despre ce vorbește arhetipul Fecioarei? Este cel care organizează atent, aduce îmbunătățiri și ajustează constant. În ceea ce privește vulnerabilitățile acestui tranzit, ne va face mai critici, mai exigenți. Într-un cuvânt, mai nesuferiți. Mercur în Fecioară poate fi și anxios, așa că ne putem confrunta cu o perioadă destul de epuizantă, mai ales din punct de vedere mental.

O să ne întrebăm: "cât bag, în cât timp și ce îmi iese", pentru că vom dori să câștigăm mult, dar cu investiții mici. 

Iată ce ne spune astrologul Daniela Simulescu!

Din nou, avem de-a face cu o retrogradare a lui Mercur într-un semn de pământ! Singurul aspect care se întâmplă în această perioadă a retrogradării lui Mercur este trigonul cu Jupiter, pe care îl va face pe data de 4 septembrie. Dar vine cu idei geniale, cu soluții la probleme, cu ajustări, cu disciplină.

Mercur îl reprezintă pe Hermes, care era zeul comunicării, al drumurilor, al comerțului, al tot ce înseamnă, scris, citit, acte, parte administrativă. Semnul Fecioarei este cel al disciplinei, contabilității, purificării, al exigenței și al matematicii.

Ori când Mercur retrogradează în acest semn, reia anumite lucruri pe care nu le-am făcut așa cum trebuie. La un moment dat, în perioada următoare, poți observa că ți se mai dă încă o șansă, însă noi putem fi mai fricoși. Pentru că Mercur în Fecioară vrea să fie totul perfect, se teme să nu greșească. Iar când este și retrograd, cu atât mai mult! E foarte panicat.

Ce face această retrogradare? Ne ajută să corectăm, să ajustăm, să vindecăm, să verificăm și să ne dăm seama că o greșeală nu reprezintă sfârșitul lumii. Că frustrările, fricile, sunt normale, fac parte din noi. Iar dacă cineva ne spune că am greșit sau că nu am făcut ceva bine, nu este cazul să ne panicăm și să o luăm razna, ci să încercăm să ne dăm seama cât de critică este vocea interioară.

Acest tranzit vrea să ne arate că avem o exigență mare cu noi înșine și avem tendința de a exagera. Facem din țânțar armăsar și nu suntem mai blânzi cu noi înșine. Ne autosabotăm, mai ales că arhetipul Fecioarei caută apreciere, validare, perfecțiune în toate formele ei.

Trebuie să fim mai blânzi, de fapt. 

În perioada lui Mercur retrograd, se pot strica lucruri în jurul nostru. Telefoane, laptopuri, tablete, televizoare, diferite electrocasnice, instalații. Ce mai face acest tranzit? Ne ducem la tot felul de specialiști și nu găsim o soluție. Sau mergem către tot felul de specialiști și ni se dă un diagnostic pe care îl credem.

Astrologul îți recomandă ca în acest interval, să ceri mai multe păreri, mai ales pe planul sănătății. 

Pot fi probleme cu mailurile, spunem ceva și nu se înțelege. Trebuie să repetăm. Apar tot felul de probleme în zona de comunicare. Pot exista posibile căderi ale rețelelor sociale.

Vezi emisiunea cu Astrologul Daniela Simulescu aici: 

Poți să vezi și: Lecțiile lui Mercur retrograd în Fecioară pentru fiecare zodie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel