Prima retrogradare a lui Mercur din 2022: Cum vor fi afectate zodiile de FOC

astrosens Team | Dată: 10 ian, 14:06 | Categorie: Diverse
(sursa foto: captura video YouTube)
EXCLUSIV
(sursa foto: captura video YouTube)

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Ce trebuie să facă zodiile de foc pentru a beneficia de energia acestui tranzit important? Află de la astrologul Daniela Simulescu:

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi se încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.


Cum afectează prima retrogradare a lui Mercur din 2022 zodiile de FOC

Berbec / ascendent în Berbec

La voi, Mercur îşi începe retrogradarea în casa a 11-a, se va întoarce în casa a 10-a. Adică în ianuarie şi februarie vor fi rediscutate subiecte la care ai crezut că s-a renunţat de mult timp, mai ales în zona profesională. Sau ai avut planuri, idei pe care nu le-ai pus în aplicare. Primele două luni ale anului, dacă te apuci de treabă, vei putea să vezi aceste planuri concret, în plan real. A putea să revii acum asupra lor şi să îţi dai seama de ce nu au funcţionat, de ce nu le-ai pus în aplicare.

Cu Mercur întorcându-se în Capricorn, şi discuţiile cu superiorii, cu autorităţile, trebuie să fie purtate altfel. Se vor lua nişte decizii la nivelul organizaţiei, companiei care nici nu îţi vor plăcea, dar nici nu îţi vor displăcea 100%.

Mulţi veţi lua decizii pe plan profesional. Dacă nu a funcţionat ceva în 2021, dintr-o dată vă veţi gândi că este cazul să faceţi ceva, să nu mai aşteptaţi. Pentru că Mercur retrograd în Capricorn vine şi zice: "Nu mai aştepta". Şi gândiţi-vă că Mercur se va întâlni cu Pluto pe 29 ianuarie. Pe 26 ianuarie, Mercur intră în Capricorn şi pe 29 se întâlneşte cu Pluto. Deci, partea profesională va fi cea afectată de prima retrogradare a lui Mercur din acest an.

Leu / ascendent în Leu

Mercur se întoarce în casa a 6-a. Puteţi să vă treziţi că aţi aplicat la un loc de muncă anul trecut şi v-aţi găsit între timp alt loc de muncă, iar oamenii aceia îşi aduc aminte de voi şi vă cheamă la interviu. Asta, ca un exemplu.

Dar puteţi să mergeţi la interviuri, puteţi să vorbiţi cu foşti colegi, să îi întrebaţi sau să depuneţi un CV.

De asemenea, relaţiile cu colegii s-ar putea să fie puţin mai complicate acum. Să nu vă bazaţi pe promisiuni, să nu luaţi de bună tot ce auziţi, să fiţi puţin mai circumspecţi. Adică nu să nu aveţi încredere în ceilalţi.

Pur şi simplu pot apărea tot felul de situaţii pentru că Mercur retrograd în casa a 6-a vă dă peste cap programul, rutina, cotidianul. Vă va fi foarte greu să împăcaţi toate părţile din rutina voastră.

Dacă aţi avut un diagnostic şi nu v-aţi ocupat de el, ar fi cazul să o faceţi până pe 4 februarie.

Săgetător / cei cu ascendent în Săgetător

Mercur retrogradează la voi din casa a 3-a în casa a 2-a. Dacă voi, în ultimele două luni, aţi făcut nişte investiţii, acum o să vă daţi seama dacă le-aţi făcut bine. Şi dacă nu le-aţi făcut bine, ceva acolo nu funcţionează, mai trebuie să mai cheltuiţi nişte bani sau aţi uitat că mai era nevoie şi de altceva.

Cu Mercur retrogradând în casa a 2-a, vă bate la uşă şi vă întreabă: "Când ţi-ai negociat ultima dată o creştere de salariu sau o primă? Nu ar fi cazul să te gândeşti? Să înveţi să ceri? Să înveţi să te lauzi cu ce ştii să faci?".

Sau dacă aveţi un interviu în perioada următoare - e adevărat că Mercur îşi opreşte retrogradarea lângă casa a 3-a şi nu o să vă facă foarte vorbăreţi sau lăudăroşi - dar Mercur retrograd spune să negociezi altfel. Şi nu doar bani, dar şi alte beneficii. Învaţă să ceri şi altceva, învaţă să renegociezi. Sper să vă găsiţi joburi cu mai mulţi bani.

Vezi aici: Mercur retrograd 2022: LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play