Prima retrogradare a lui Mercur din 2022: Cum vor fi afectate zodiile de AER

astrosens Team | Dată: 10 ian 2022, 14:13 | Categorie: Diverse
(sursa foto: captura video Youtube)
EXCLUSIV
(sursa foto: captura video Youtube)

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Ce trebuie să facă zodiile de aer pentru a beneficia de energia acestui tranzit important? Află de la astrologul Daniela Simulescu:

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi se încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

Cum afectează prima retrogradare a lui Mercur din 2022 zodiile de AER

Gemeni / ascendent în Gemeni

Mercur, guvernatorul vostru, e important în perioada următoare, vă daţi seama. Mercur va retrograda din casa a 9-a în casa a 8-a. Înseamnă că începutul anului vă zguduie pe interior şi vă întreabă care este baza voastră financiară. Aveţi un buget de risc? Adică există ceva acolo la care puteţi să apelaţi în momentele grele?

Nevoia de a vă da seama cât de mult depindeţi de ceilalţi. Uneori nu avem ce să facem, trebuie să depindem de ceilalţi. Dar sunt şi situaţii în care ne putem baza pe noi, mai ales dacă începem din timp să ne facem bugetul acela de risc. Vedeţi cheltuieli, impozite, taxe. Aveţi grijă că Mercur retrogradează acolo.

Balanţă / cei cu ascendent în Balanţă

Mercur îşi începe retrogradarea lângă Saturn în casa a 5-a. Mă gândesc să nu fie o problemă legată de un copil sau de copiii celor dragi.

Mercur îşi începe retrogradarea acolo, dar se va întoarce în casa a 4-a, unde strică, deranjează, apar situaţii ciudate cu vecinii, nu merge o ţeavă, uşa nu se mai închide bine, se strică chiuveta. Asta face Mercur, strică lucruri şi vă obligă să scoateţi banii din buzunar.

Primul impuls ar fi să cumpărăm altceva nou. Nu! Pe Mercur retrograd este bine să reparăm, să chemăm specialişti. Nu spunem că ne luăm o trusă şi reparăm singuri.

Mercur se întoarce în Capricorn şi vrea să fie cu specialişti, cu oameni care ştiu ce fac. Zice: "Momentan, repară. Vedem după aceea dacă mai cumpărăm ceva nou". Pe Mercur retrograd nu prea e bine să cumpăraţi ceva nou. Deci, toate chestiunile de casă vor fi destul de importante pentru voi.

Vărsător / cei cu ascendent în Vărsător

Mercur va retrograda lângă Saturn, în semnul vostru. Deci, blocaj mental sau emoţional. Adică vă va fi foarte greu să spuneţi ce simţiţi. Poate Venus retrogradă în casa 12-a vă aduce nişte persoane în viaţă pe care vi le-aţi dorit. Ele revin. Altă dată aţi fi zis ce fac, ce dreg, ce declar. Dar dintr-o dată aveţi un blocaj. Poate nu este momentul.

Cu Mercur retrograd lângă Saturn, toate acţiunile pe care le-aţi făcut de la începutul anului, chiar şi din decembrie, acum va trebui să treceţi prin ele. Dacă aţi avut contracte pe care le-aţi semnat aşa, să fie, acum trebuie să fiţi atenţi şi să vă daţi seama ce aţi semnat, cum aţi semnat şi cum va trebui să navigaţi.

Totul va decurge în ritmul melcului, încet, apăsător. Uitaţi lucruri cu Mercur lângă Saturn. Câteodată e bine să uităm lucruri, dar exact când nu trebuie, aveţi un lapsus. Dacă aveţi examene, proiecte, nu o să vă ajute mult acest Mercur retrograd. 

Când se va întoarce în Capricorn, veţi fi anxioşi, fricoşi, nesiguri sau veţi avea o tendinţă de retragere. Oricum există, că e Saturn în semnul vostru şi vă oboseşte mult.

Acum, când se va întoarce pe 26 ianuarie în casa a 12-a, dorinţa de retragere şi de a lucra din spate. Nu aveţi chef să vorbiţi la telefon, să daţi mesaje.

Vine o perioadă aşa şi aşa. Voi, până în 10 martie, trebuie să aveţi grijă. Dar după 10 martie, lucrurile se schimbă.

Vezi aici: Mercur retrograd 2022: LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play