Prima retrogradare a lui Mercur din 2022: Cum vor fi afectate zodiile de APĂ

astrosens Team | Dată: 10 ian, 14:16 | Categorie: Diverse
(sursa foto: captura video Youtube)
EXCLUSIV
(sursa foto: captura video Youtube)

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Ce trebuie să facă zodiile de apă pentru a beneficia de energia acestui tranzit important? Află de la astrologul Daniela Simulescu:

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi se încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

Cum afectează prima retrogradare a lui Mercur din 2022 zodiile de APĂ

Rac / ascendent în Rac

Mercur retrogradează din casa a 8-a în casa a 7-a, casa parteneriatelor, unde avem deja Venus retrogradă, Pluto şi Soarele pentru o bună bucată din lună. Ce înseamnă asta? Înseamnă că undeva nu sunt nişte limite cu partenerul, sau undeva nu ştiţi cine ce face. Adică nu v-aţi împărţit foarte bine sarcinile. 

Trebuie discutate şi reanalizate chestiunile financiare din cuplul. Asta şi din partea amoroasă, dar şi din zona profesională. Dacă la serviciu aveţi tot felul de contracte, de proiecte şi undeva simţiţi că nu vrea vă mai convine, poate fi o bună perioadă de renegociere, de a pune limite. Atenţie, trebuie să fie ambele părţi implicate, nu doar o parte. Că dacă e doar o parte, înseamnă că doar voi trageţi de o relaţie. Şi da, şi cu Venus retrogradă acolo, puteţi relua o relaţie măcar la nivel de discuţie, să mai daţi o şansă.

Scorpion / cei cu ascendent în Scorpion

Mercur își începe retrogradarea în casa a 4-a, lângă Saturn. S-ar putea să aveți un moment de revelație, ca și cum astea sunt neamurile, mai mult de atât nu puteți să faceți, mai mult de atât nu  puteți să trageți nici de mamă, nici de tată, nici de bunici. Astea sunt deciziile lor, învățați să le respectați, nu mai încercaţi să îi schimbaţi, chiar dacă acele decizii s-ar putea să provoace lucruri mai neplăcute în viaţa lor. Dar nu puteţi să trageţi de ei. Trebuie să învăţaţi să vă conservaţi. Adică aţi făcut tot ce aţi putut, dar nu se mai poate de acolo.

Mercur va retrograda în casa a 3-a. Aveţi grijă şi la relaţiile cu fraţii şi surorile.

Aveţi grijă la drumurile pe care trebuie să le faceţi. Dintr-o dată, descoperiţi că nu mai faceţi drumul pe care l-aţi plănuit, că trebuie să mai faceţi ocoale. Chestiuni administrative, acte, relaţii cu tot ce înseamnă contabilitate, audit financiar, partea de investiţii, banca vă sună, vă caută, trebuie să faceţi alte acte, tot felul de negocieri pe care trebuie să le închideţi. O să fie o agitaţie serioasă pe Mercur retrograd la voi.

O să vă întâlniţi vecini, verişori, oameni pe care nu i-aţi mai văzut de mult timp. Nu se întâmplă ceva extraordinar, nu trebuie să daţi un sens anume acestor întâlniri.

Aveţi grijă la drumuri, la acte, chestiuni administrative.

Peşti / cei cu ascendent în Peşti

Despre ce vorbim? Sănătate!

Mercur începe retrogradarea lângă Saturn, în casa a 12-a. Dacă aţi evitat să vă duceţi să discutaţi cu un doctor sau să vă faceţi analize, o să vă treziţi cu o durere şi o să ziceţi: "Hai, că trebuie să mă duc!"

Veţi fi puşi în faţa faptului împlinit la locul de muncă, în relaţii. Acum se întâmplă exact inversul. Nu mai staţi acolo. Decideţi să vă luaţi catrafusele şi să plecaţi. Decideţi să vă faceţi un CV.

Hotărâţi-vă! Daţi-vă un ultimatum!

Dar trebuie, de multe ori, să se întâmple lucruri care nu o să vă convină, că altfel nu vă schimbaţi. Altfel, o să mergeţi pe aceeaşi linie.

Mercur îşi va termina retrogradarea în casa a 11-a. Deci, dacă voi aţi terminat anul 2021 gândindu-vă că anul 2022 o să fie într-un fel, o să vedeţi că spre februarie încolo, ce aţi gândit voi în decembrie 2021, nu mai are nicio treabă cu viaţa de atunci.

Discuţiile cu prietenii, planurile, partea socială, totul se agită. Totul porneşte de la sănătate, pe toate planurile şi de la nivelul vostru de suportabilitate, de rezilienţă şi de toleranţă.

Vezi aici: Mercur retrograd 2022: LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play