Prima retrogradare a lui Mercur din 2022: Cum vor fi afectate zodiile de PĂMÂNT

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
(sursa foto: captura video Youtube)
EXCLUSIV
(sursa foto: captura video Youtube)

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Ce trebuie să facă zodiile de pământ pentru a beneficia de energia acestui tranzit important? Află de la astrologul Daniela Simulescu:

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi se încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.


Cum afectează prima retrogradare a lui Mercur din 2022 zodiile de PĂMÂNT

Taur / ascendent în Taur

La locul de muncă vor fi situaţii în care vă veţi simţi limitaţi, că nu ştiţi destul de multe sau că alţii ştiu mai multe, veţi crede că nu aţi avut noroc să învăţaţi, să studiaţi. Dar Mercur asta zice: Ok, nu ai avut noroc să studiezi, dar ce ar fi să te apuci să înveţi acum ceva. Să îţi dai seama că ţi-ai creat singur o cutie din care nu ieşi. Ia, mai lasă ce se întâmplă în exterior şi vezi cu tine ce poţi să faci.

Mercur se va întoarce din casa a 10-a în casa a 9-a. Şi în casa a 9-a, ori călătoreşti (o să ai câteva boacăne pe acolo), ori nu ai vrut să mergi într-o călătorie, nu ai vrut să înveţi ceva. Te gândeşti dacă să dai examenele alea sau restanţele alea. Adică reveniţi asupra unor idei, decizii pe plan educaţional, formaţional. Dacă aţi renunţat la un studiu, la un curs, la o facultate, poate vă vine curajul să le reluaţi. Sau vă daţi seama că nu poţi să stai aşa, ci trebuie să mai înveţi lucruri ca să te simţi mai puternic în zona profesională.

Fecioară / cei cu ascendent în Fecioară

Mercur este guvernatorul vostru, deci este o perioadă importantă şi pentru voi pentru că Mercur se va întoarce din casa a 6-a în casa a 5-a. Iarăşi vorbim despre iubirea de sine. Cei care aveţi copii, veţi trece prin nişte evenimente legate de aceştia, cei care nu aveţi copii, vorbim despre voi şi despre cât de bine vă îmbrăcaţi când vă este frig, cât de multă apă beţi când vă este sete, cât de mult dormiţi sau câte clipe de linişte, de relaxare vă oferiţi pentru că energia Fecioarei este ceva de genul: "Dacă nu e nimic practic, ce să stau eu pe canapea şi să visez, să beau un ceai..."

Ei, Mercur retrograd se întoarce acolo, unde avem şi Venus retrogradă, unde avem şi Pluto şi Soarele pentru o bună bucată de timp. Ce înseamnă asta? Relaxare, iubire de sine, afecţiune, linişte, pasiunile voastre.

Mercur retrograd vă arată că munca nu o să vă împlinească. E adevărat că Mercur îşi începe retrogradarea din casa a 6-a dar o să vă daţi seama că da, muncesc trei ore în plus, dar seara, când pun capul pe pernă, mă simt bine sau nu? Mai gândiţi-vă.

Capricorn / cei cu ascendent în Capricorn

Mercur se întoarce în semnul vostru. Nu o să vă supere foarte mult această retrogradare. Vă ajută mult să mai aşezaţi un strat, să vă asiguraţi că aţi pornit bine la drum.

Şi voi vă întâlniţi cu oameni pe care nu i-aţi mai văzut de mult. La serviciu revin proiecte, lucrurile merg încet. Dar voi sunteţi obişnuiţi cu acest ritm, adică vouă vă place ca lucrurile să meargă pas cu pas. Dacă mai apare o problemă, o rezolvaţi, să nu vă speriaţi.

Atâta timp cât nu faceţi multe cheltuieli în această perioadă, vouă o să vă priască enorm această retrogradare. 

E ca şi cum v-aţi întâlni cu un consilier. Voi aţi făcut nişte acţiuni, v-aţi implicat în anumite situaţii, dar nu aveţi o privire obiectivă a ceea ce aţi făcut şi vă întâlniţi cu cineva care vă ajută să strângeţi informaţii şi ştiţi să vă construiţi o imagine. Ştiţi şi voi cine sunteţi.

Cu toată agitaţia lui Mercur retrograd, vouă o să vă priască această perioadă.

Vezi aici: Mercur retrograd 2022: LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel