Mercur retrograd până la 18 ianuarie. Ce LECȚIE a vrut să ne ofere planeta negocierii și a comunicării?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Retrogradarea lui Mercur în Capricorn se încheie mâine, pe 18 ianuarie. Să ne amintim că Mercur a stat aici încă de pe 29 decembrie. Chiar dacă își reia mersul direct, să nu uităm că efectele se vor simți până pe 11 februarie! Ce s-a întâmplat în acest interval și a ce dorit să ne învețe Mercur?

Mercur și-a început retrogradarea în semnul dur și serios al Capricornului încă de pe 29 decembrie. De mâine, își reia mersul direct, dar nu vom scăpa de efectele retrogradării atât de simplu, fiindcă ele se vor întinde până la 11 februarie, când Mercur va intra în semnul Vărsătorului. 

Mai mult, nu vorbim despre orice retrogradare, ci despre semnul implacabil al Capricornului, care nu dorește scuze și tergiversări. Ne vrea mai activi și mai prezenți în viața noastră.

Ce a vrut să ne arate Mercur, planeta comunicării și a negocierilor? Că nu ai cum să-ți duci la capăt idealurile, dacă visezi cu ochii deschiși. Îți amână obiective și planuri ca să realizezi că nu merge așa cum vrei tu.

În această perioadă, nu ar fi recomandat să forțezi nimic. Oricât de mult ți-ai dori ceva, este greu să obții rezultatele dorite. Putem să ne referim la situația profesională, dar și la viața de zi cu zi. Mercur își dorește să fim mai asumați și să încetăm să visăm fără rost.

Totodată, Mercur retrograd ne impune să fim mai selectivi. Dorește să ne bazăm pe ce avem. Vrea să fim mai siguri pe noi și cel mai important, să reparăm greșelile făcute. Din fericire, nu vrea să ne sperie sau să ne pedepsească, ci ne lasă timp ca să construim ceva solid. De fapt, nu vrea superficialitate. Ne întreabă dacă am realizat ceva din greșelile anului care s-a încheiat.

Mercur retrograd vrea, mai mult decât orice, să reluăm dorințele vechi. Tocmai de aceea, se spune că expresia lui preferată este: trecutul se actualizează!

Ne pune față în față și cu o lecție utilă pentru noi toți și ne face să înțelegem că suntem doar oameni și că nu putem controla tot ce se întâmplă în jur. Și nici nu trebuie. Până la urmă, aceasta este frumusețea vieții.

Mai mult decât atât, probabil ai observat că au apărut tot felul de evenimente năstrușnice, care te-au zăpăcit. Motivul este simplu: Mercur este planeta comunicării, iar Capricornul, un semn al timpului, al organizării.

Am asistat și la tot felul de bruiaje, încurcături, anulări, amânări, întârzieri sau bruiaje de pe 29 decembrie până acum. Putem să oferim cel puțin două exemple concrete de evenimente care au avut loc în timpul lui Mercur retrograd:

- Retrogradarea lui Mercur și-a făcut simțită prezența în domeniul spațial. Pe 10 ianuarie, o încercare de a lansa prima rachetă în spaţiu de pe pământ britanic s-a încheiat cu un eşec.

- Pe 12 ianuarie, Pasajul Unirii din București a fost din nou teren pentru un alt incident rutier. Un camion a reușit să între în pasaj, dar s-a oprit la jumătate. Și acesta nu a fost un caz singular.

Din aceste motive și nu numai, astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ne recomandă să avem în continuare grijă la toate drumurile pe care le avem de făcut până mâine, fiindcă pot apărea tot felul de incidente.

Retrogradarea lui Mercur a creat numeroase situații frustrante, care să ne ofere lecția răbdării.

Aceeași atenție sporită se impune și pe partea de birocrație până la 18 ianuarie. Ai grijă la tot ce ai de semnat, la contracte importante, pentru că pot să apară neînțelegeri.

În ultimă instanță, Mercur în Capricorn este mai depresiv, în lumea lui, introvertit. E posibil să nu ai prea mult chef de vorbă. În continuare, pot apărea frustrări, discuții sau certuri, așa că fii atent la partea de relaționare și comunicare. Însă, lui Mercur în Capricorn nu îi pasă prea mult de așteptări, ci dorește acceptare. Care este și laitmotivul acestui an.

Îți recomandăm să citești și: Ce efecte are Mercur retrograd asupra sănătății și ce să faci să nu te lași afectat?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel