Metode utile de a depista un mincinos în doar câteva minute

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Minciuna are picioare scurte, spune o vorbă din popor. Totuși, cum poți să eviți mincinoșii sau cum să îi depistezi rapid?

De obicei, minciunile pot fi motivate de diverși factori. Fie se dorește evitarea consecințelor neplăcute, fie se dorește manipularea sau obținerea unor anumite beneficii personale.

Oricare ar fi situația, cu toții ne-am dori să nu ne lăsăm păcăliți. Iată câteva metode utile:

Observă limbajul corporal al persoanei

Uneori, gesturile și expresiile faciale pot trăda minciuna în doi timp și trei mișcări. Uită-te la indicii precum evitarea contactului vizual sau la gesturi nervoase: persoana își atinge des nasul, fața, ori la mișcări neobișnuite ale corpului.

Ascultă consistența poveștii

Dacă povestea cuiva se schimbă sau are lacune, ar putea fi un semn că minte. Încearcă să ții minte inconsistențele sau elementele contradictorii în ceea ce spune persoana care crezi că îți ascunde adevărul.

Pune niște întrebări suplimentare

Adresează-i persoanei niște întrebări detaliate despre evenimentul sau situația în cauză. Mincinoșii au des dificultăți în a-și menține minciunile atunci când sunt puși să ofere detalii clare.

Fii atent la limbajul verbal

Un mincinos poate folosi un limbaj vag sau evaziv pentru a-și ascunde minciuna. Urmărește cuvintele și expresiile pe care le folosește și vezi dacă evită să îți ofere informații concrete.

Analizează tonul și ritmul vorbirii

O persoană care minte ar putea să vorbească mai repede sau să-și schimbe tonul vocii destul de des. Totuși, acest lucru poate varia în funcție de persoană, așa că nu este un indicator absolut.

Înțelege motivul pentru care ar minți

Gândește-te la motivele pentru care cineva ar minți în situația dată. Dacă motivele sale par suspecte sau nu sunt clare, ar putea fi un indiciu că minte.

Incoerențele pot indica o minciună.

Ai încredere în instinctele tale

Dacă ceva ce auzi pare prea frumos ca să fie adevărat sau simți că ceva nu este în regulă, este posibil să ai dreptate. Ascultă-ți intuiția și investighează mai mult dacă este necesar.

Ascultă-ți prietenii și familia

Cei din jurul tău ar putea să observe anumite comportamente sau minciuni care îți scapă ție. Fii deschis la feedback și la opiniile celor apropiați.

Educă-te despre psihologia minciunii

Înțelegerea motivelor și mecanismelor minciunii te poate ajuta să identifici mai ușor potențialii mincinoși dar și să-ți îmbunătățești capacitățile de comunicare și relaționare.

Poți să vezi și: De unde vine expresia "Dragobetele sărută fetele?” Mituri și superstiții care aparțin zilei de 24 februarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel