Miresmele toamnei: Rețete delicioase cu Gutui

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com

Iată care sunt cele mai bune rețete românești cu gutui!

Toamna aduce cu ea o serie de fructe minunate și aromate, iar printre acestea, gutuile se disting printr-un gust și o textură deosebite. Fructul auriu, cu o suprafață catifelată și cu un parfum unic, este o adevărată comoară pentru cei pasionați de gătit. În continuare, vă prezentăm câteva rețete care să vă încânte papilele gustative și să vă reamintească de zilele friguroase de toamnă petrecute în bucătărie.

Dulceață gutui

Ingrediente:

1 kg de gutui

800 g zahăr

1 lămâie

apă

Mod de preparare:

Curăță gutuile. Spală fructele bine, curăță-le de coajă și îndepărtează cotoarele. Taie gutuile în bucăți mici sau fâșii.Pregătește siropul. Într-un vas mare, amestecă zahărul cu apă (suficientă cât să acopere gutuile) și sucul de lămâie. Amestecă până când zahărul s-a topit complet.Gătește gutuile. Adaugă gutuile în sirop și lasă-le să fiarbă la foc mic până când devin translucide și siropul se îngroașă.Conservează. După ce s-au răcit, transferă dulceața în borcane sterilizate și închide-le ermetic.

Plăcintă gutui

Ingrediente:

500 g aluat fraged

4 gutui mari

150 g zahăr

2 linguri de miere

1 linguriță scorțișoară

50 g unt

1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Pregătește umplutura. Curăță gutuile și taie-le în fâșii subțiri. Într-o tigaie, topește untul și adaugă gutuile, zahărul, mierea și scorțișoară. Fierbe la foc mic până când gutuile sunt moi și caramelizate.Pregătește aluatul. Împarte aluatul în două bucăți. Întinde prima bucată și așeaz-o într-o formă de plăcintă.Umple plăcinta. Adaugă umplutura de gutui peste aluat și acoperă cu a doua bucată de aluat. Unge deasupra cu ou bătut.Coace plăcinta. Pune plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă-o până devine aurie, aproximativ 30-40 de minute.

Vezi și 3 mantre de evitare a ghinionului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel