Noaptea Cercetătorilor Europeni - în Bucureşti şi în 27 de oraşe din România

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursă foto: Facebook Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023
Sursă foto: Facebook Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023

Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează în 26 de ţări, iar peste 400 de oraşe din Europa şi nu numai vor fi gazda evenimentului ce îşi propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare

Weekendul ce urmează este marcat de un trigon Mercur(gândire și comunicare) și Uranus(planeta științei și inovației), deci un aspect potrivit pentru activități de cercetare. 

Cercetători renumiţi, la nivel naţional şi internaţional, vor interacţiona cu pasionaţii de ştiinţă la Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment care are loc vineri în Bucureşti şi în alte 27 de oraşe din România. Evenimentul este o iniţiativă a Comisiei Europene şi a fost apreciat de public încă de la prima ediţie, în anul 2005, datorită caracterului său inovativ, prin care ştiinţa a devenit accesibilă tuturor, vizitatorii luând parte la activităţi ştiinţifice ce combină educaţia cu divertismentul, organizându-se expoziţii, experimente în care publicul este implicat activ, conferinţe, prezentări, jocuri şi concursuri.

Potrivit iniţiatorilor, călătoria în lumea ştiinţei va fi ghidată de cei mai prietenoşi cercetători din ţară, care au pregătit pentru public experimente inedite, prezentări ale celor mai inovative proiecte, demonstraţii uluitoare, workshopuri interactive şi dezbateri interesante pe teme ştiinţifice. Concursurile şi surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Făgăraş, Galaţi, Hunedoara, Mediaş, Oradea, Petrila, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Târgovişte, Târgu Neamţ, Târgu Jiu, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău. Toate detaliile privind programul şi activităţile din fiecare oraş se regăsesc pe site-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu.

Totodată, copiii şi adulţii din întreaga ţară sunt invitaţi să descopere lumea extraordinară a ştiinţei prin sute de activităţi destinate minţilor curioase de toate vârstele, într-un eveniment aflat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. 'Astfel de evenimente joacă un un rol esenţial în facilitarea unei conexiuni mai strânse între cercetători, mediul privat şi publicul larg. Noaptea Cercetătorilor Europeni oferă un cadru în care oameni de toate vârstele pot intra în contact direct cu lumea cercetării şi inovaţiei. În plus, ne dorim să atragem cât mai mulţi tineri către ştiinţă.

România are tineri geniali şi talentaţi cărora, prin astfel de evenimente, le deschidem calea către o viitoare carieră în cercetare. Îi felicit pe cei care, în aceste zile, aduc munca lor de o viaţă mai aproape de noi într-un mod atractiv', a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, potrivit unui comunicat. Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria 'acţiunilor Marie Sklodowska-Curie', fiind un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori. În 2023, Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează în 26 de ţări, iar peste 400 de oraşe din Europa şi nu numai vor fi gazda evenimentului ce îşi propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Sursă foto: AGERPRES/(AS - editor: Georgiana Tănăsescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel