Nodul Nord în Taur, Nodul Sud în Scorpion până în 2023: crize ale resurselor și pierderi, dar și noi șanse. PATRU cele mai afectate Zodii

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 07 sep 2022, 15:45 | Categorie: Horoscop
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Acest tranzit al Nodurilor Lunare, Nodul Nord în Taur și Nodul Sud în Scorpion, se va termina pe 12 iulie 2023. Nodurile lunare reprezintă punctele de intersecţie între ecliptică, adică parcursul aparent al Soarelui prin zodiac şi orbita Lunii. Ele se intersectează şi formează o cruce, de aceea astrologul Daniela Simulescu spune că Nodul Sud este crucea pe care o ducem.  Astrologia de astăzi ne forţează să ne schimbăm atitudinea, să ne ducem către un sens, către o misiune. 

Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro, ne vorbeşte despre tranzitul actual al celor două Noduri, respectiv Nodul Sud în Scorpion şi Nodul Nord în Taur. Ce semnificaţie şi influenţă poartă cele două, află în cele ce urmează.

Nodul Nord reprezintă destinul, sensul nostru în viaţă, însă din perspectiva astrologului Daniela Simulescu, cel mai important este Nodul Sud. „Veţi găsi că înseamnă karma, vieţi trecute, pedepse din trecut. Din perspectiva mea, nu este adevărat. Nodul Sud este cel mai important punct din astrogramă din perspectiva mea. Eu consider că acest punct reprezintă ceea ce preluăm noi din spatele alor noştri. Nu pot să spun despre tine ce ai fost în vieţi trecute, dar pot să îmi dau seama din Nodul Sud de nişte tipare generaţionale. Are legătură cu ceea ce preluăm din spate”. 

Nodul Sud în Scorpion

Vorbeşte despre moarte, despre criză, despre resurse, despre pierderea puterii, a controlului, despre intimitate, despre sexualitate şi oarecum, despre probleme psihice, despre abandon, trădare, anxietate, un pic de paranoia. Şi gândiţi-vă că aceste Noduri şi după o perioadă de pandemie, ca să spun aşa. Deci, copiii care se nasc acum nu au cum să moştenească altceva decât frica în care am stat noi în ultimii doi ani. Şi nu doar asta vor moşteni. Probabil şi în familiile lor sunt anumite poveşti. Toată lumea care are Nodul Sud în Scorpion are o poveste de pierderi, de luat de la capăt. Poate cineva din familie nu şi-a calculat bine riscurile şi a greşit foarte mult.

Toată lumea care are Nodul Sud în Scorpion stă la pândă, stă să supravieţuiască şi pentru că ştie din spate, de la alor lui, că nu a fost încredere, că a fost trădare multă, nu ai încredere în oameni.

Cu Nodul Sud în Scorpion, vrem să obţinem prin ceilalţi tot felul de foloase. Energia Scorpionului vorbeşte despre banii la comun, banii partenerului şi vom încerca prin celălalt să obţinem o casă, anumite venituri, o stabilitate financiară. Dar tocmai că Nodul Sud în Scorpion ne învaţă că trebuie să fim independenţi. Nodul Sud în Scorpion este unul dintre cele mai sensibile noduri. Eşti mereu în luptă pentru supravieţuire, eşti mereu suspicios şi eşti pregătit să manipulezi. Vrei să ai control asupra celorlalţi pentru că cineva din spatele tău ţi-a transmis că nu poţi să ai încredere în oameni şi trebuie să îi foloseşti. Veţi observa în perioada următoare că vom ţine cu dinţii de tot felul de situaţii.

Nodul Nord în Taur 

Nodul Nord în Taur vorbeşte despre partea concretă şi ne spune că după atâţia ani, în care v-aţi dat seama că nu e niciun control, mai controlaţi ce? Trebuie să fie totul practic, pragmatic, să te descurci singur. Nodul Nord în Taur este cel care vrea să vorbim despre tot ce ține de casa a 2-a, cea a resurselor. fiind influențată de al doilea semn zodiacal, Taurul, și de energia acestuia, îndreptată spre posesie și valoarea. Casa a 2-a, așadar, vorbește despre banii pe care îi ai, banii pe care vrei să îi faci, despre venituri și cheltuieli, despre resurse naturale, despre talente, despre potențial și deseori despre valoare. Ce anume consideri a fi valoros, însă această energie a resurselor e în tandem cu cea a crizelor. De aici și problemele pe care le putem observa în ultima perioadă. 

Interpretări 

Energia Scorpionului nu cunoaşte limite. Merge ori la minus infinit, ori la plus infinit şi se aruncă cu totul, este devotat, spune astrologul Daniela Simulescu. După care îi sunt înşelate aşteptările, pentru că nu toată lumea procedează ca cineva cu energia Scorpionului şi atunci intră în criză, se victimizează, se plânge, se supără şi începe să manipuleze şi veţi vedea o frică de a lăsa puterea, e o frică de pierdere. 

„Am observat ceva la oamenii cu Nodul Sud în Scorpion: absolut orice pierdere este o oportunitate de a deveni mai independenţi, de a merge mai mult către zona pragmatică”. Deci, Nodul Sud în Scorpion te predispune la crize, de a te băga în situaţii în care să nu îţi calculezi bine riscurile şi să devii o victimă, dar de fapt la tine stă cheia, iar Nodul Nord în Taur presupune o independenţă financiară, să nu mai aşteptăm de la alţii sau să nu îi considerăm pe ceilalţi obligaţi să ne facă lucruri, să ne protejeze.

Cu ce vine Nodul Sud în Scorpion? Vine cu o putere de regenerare extraordinară. Revin oricând, oricum, chiar dacă au o moştenire foarte grea. Un Nod Sud în Scorpion este foarte dur, dar e capabil să nu cadă.

Încercaţi să nu exageraţi nimic. Nodul Nord în Taur îl roagă să fie mai conştient, mai prezent, mai practic, să folosească ce are în dotare. Adică să nu vă faceţi planuri în funcţie de ce are soţul, soţia, părinţii, ci în funcţie de ce aveţi voi. Despre asta vorbeşte Taurul, despre confort, despre stabilitate. Energia Scorpionului, când e prea multă stabilitate, începe să înţepe ca să testeze oamenii însă o dată, să fie siguri că sunt acolo. Pe când energia Taurului vrea să vadă practic ce are, nu vrea crize. 

Cele mai afectate PATRU zodii

Astrologul Daniela Simulescu ne spune că cele mai afectate patru zodii sunt cele fixe, desigur: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător. Mai ales că avem și Saturn în Vărsător și Uranus în Taur. 

Mai ales atunci când ne gândim la careul Saturn-Uranus, care este în continuare activ chiar dacă nu la grad perfect. În 2022, acest aspect se continuă și se resimte serios pentru că avem și axa Nodurilor Lunare pe Taur/Scorpion. Ceea ce face din nou ca toți cei care au marcaj de semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) să fie total neliniștiți.

Uranus va mai sta în Taur până în 2026, dar Saturn și-a început ultima retrogradarea în Vărsător, semn pe care îl va părăsi în martie 2023. Uranus zice HAI, Saturn zice STAI. Așa se vor simți cei afectați! Pe de o parte găsesc îndrăzneala să se arunce într-un proiect, fie profesonal/fie personal, dar pe de altă parte se vor poticni în propriile îndoieli.

Cert este un lucru: întotdeauna, din asemenea tensiuni interioare, se nasc cele mai remarcabile momente!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play