NOUĂ lucruri de știut despre Illuminati. Teorii ale conspirației: mit sau realitate?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Bizar
Pixabay.com
Pixabay.com

Cu siguranță, ai auzit de Illuminati și despre toate poveștile care se învârt în jurul acestei organizații. Ce este real și ce nu, din tot ceea ce se vorbește?

Povestea organizației Illuminati începe cu fondarea acesteia de către Adam Weishaupt, care a avut inițial intenția de a promova ideile Iluminismului și de a schimba paradigmele sociale și religioase ale epocii sale. Weishaupt a creat un club secret cu membri aleși cu grijă și avea ca scop răspândirea cunoașterii și eliberarea oamenilor de ignoranță și opresiune. Cu toate acestea, pe măsură ce Illuminati a crescut în dimensiune și influență, structura sa a devenit mai ierarhică și elitistă, iar idealurile inițiale au fost compromise în favoarea puterii și controlului. Această transformare a dus la dezvăluirea și desființarea Illuminati-ului de către autoritățile vremii, în urma unei reacții negative din partea elitei conducătoare. În ciuda acestei căderi, povestea acestei organizații continuă să stârnească interes și speculații, devenind subiectul unor teorii ale conspirației și întrebări despre putere și influență în istoria și societatea umană.

Zece profeții ale lui Nostradamus pentru Anul Dragonului, 2024. Evenimente care ar schimba lumea

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre această organizație!

  1. Scopul Illuminatiului era să încurajeze o societate rațională. Deși există variate descrieri ale obiectivelor declarate ale grupului, misiunea principală a Illuminatiului corespundea valorilor Iluminismului: Grupul își propunea să promoveze gândirea rațională și cunoașterea. Weishaupt a subliniat că sistemele actuale "ne țin sub dominatia prejudecăților politice și religioase," în timp ce Illuminati "ne eliberează... de toate prejudecățile religioase, cultivă virtuțile social și le stimulează prin perspective ample, fezabile și rapide de fericire universală, într-o stare de libertate și egalitate morală, eliberată de obstacolele pe care subordonarea, rangul și bogăția le aduc constant în calea noastră."
  2. Illuminati nu a fost întotdeauna cunoscut sub numele acesta. Inițial, Weishaupt a numit grupul său "Perfectibilists". Cu toate acestea, fondatorul a realizat rapid cât de absurd suna acest nume și a încercat câteva alte denumiri, inclusiv "Ordinul Albinei", înainte de a se opri în cele din urmă la "Ordinul Illuminati".
  3. Cerințele de membru ale Illuminatiului erau stricte. Aceștia erau un grup exclusivist format din bărbați bogați și de succes. Femeile și evreii nu erau acceptați în rândurile lor. La prima întâlnire din 1776, cinci bărbați, toți de la Universitatea din Ingolstadt, au participat. Orice nou membru trebuia să fie supus unei verificări și să primească aprobarea grupului existent. Printre cerințele pentru a deveni membru se numărau educația solidă, avere, reputație respectabilă și proveniența dintr-o familie bună. De asemenea, vârsta maximă admisă era de 30 de ani, deoarece grupul considera că cei mai în vârstă erau prea conservatori și inflexibili în gândire. Cu toate acestea, grupul a cunoscut o creștere rapidă, în parte și datorită faptului că membrii inițiali s-au alăturat Francmasoneriei, un alt grup destinat gânditorilor independenți, pentru a recruta noi membri. La apogeul său, Illuminatiul a avut până la 2000 de membri, printre care medici, avocați, politicieni și intelectuali.
  4. Membrii Illuminatiului urmau un traseu al iluminării prin diferite niveluri. După ce se alăturau, membrii Ordinului Illuminati treceau printr-o serie de "niveluri" pentru a-și demonstra progresul spre iluminare. Inițial, Illuminatiul avea trei "niveluri de iluminare" diferite pe care membrii le puteau atinge: novici, minervali și minervali iluminați. (Simbolul original al grupului era Bufnița Minervei. Minerva cunoscută ca zeița romană a înțelepciunii, iar Bufnița acesteia simboliza inteligența și înțelepciunea și era un simbol popular al gânditorilor independenți și progresiști ai epocii.)
  5. Cu toate acestea, câțiva ani mai târziu după fondarea sa, un membru numit Baron von Knigge a reformat sistemul în cel puțin 13 nivele, cunoscute și sub denumirea de "grade", care au fost apoi împărțite în trei clase. Von Knigge fusese anterior membru al Francmasoneriei înainte de a se alătura Illuminatiului, și sistemul său se bazase pe cel al fostului său grup. Atingerea nivelului cel mai înalt însemna că un membru realizase "iluminarea filozofică", conform National Geographic, și primea titlul de "rege".
  6. Membrii Illuminatiului foloseau pseudonime. Toți membrii Illuminatiului primeau pseudonime care reprezentau figuri istorice sau importante. De exemplu, Weishaupt era cunoscut sub numele de "Spartacus", iar von Knigge sub numele de "Philo". Corespondența era scrisă în cifru și chiar și lucruri precum numele orașelor erau înlocuite de cuvinte arbitrare. Se spune că în timpul perchezițiilor guvernamentale în casele membrilor, după închiderea organizației, au fost găsite instrucțiuni pentru fabricarea de cerneală invizibilă.
  7. Illuminati-ul original bavarez a existat pentru mai puțin de un deceniu, între 1776 și 1785. Un fost membru numit Joseph Utzschneider a fost responsabil pentru închiderea lor. Utzschneider a trimis o scrisoare Marelui Duce de Bavaria în care a expus grupul și credințele lor progresiste. Ducele de Bavaria, care a emis mai întâi un edict în 1784 care interzicea înființarea oricărei societăți care nu a fost autorizată anterior de lege, și apoi a urmat cu o nouă regulă în 1785 care interzicea explicit societatea secretă, iar în 1787, apartenența era pedepsită cu moartea. Grupul a fost desființat și Weishaupt a fost exilat din Bavaria. Conform majorității experților, acesta a fost sfârșitul Illuminatiului, deși există sute de teorii ale conspirației care sugerează că grupul este încă în viață și activ.
  8. În 1797, fizicianul, matematicianul și ulterior teoreticianul conspirației John Robison a publicat o carte în care a acuzat Ordinul Illuminati de infiltrarea Francmasoneriei și de contribuirea la declanșarea Revoluției Franceze. Această carte a ajuns în cele din urmă la George Washington, un Mason Maestru, care tocmai își încheiase mandatul de președinte. După ce a citit-o, Washington a scris o scrisoare cu intenția să încetinească amenințarea organizației Illuminati, deși abordarea sa a grupului a alimentat doar teoriile conspirației.
  9. Există zvonuri că unele dintre cele mai mari staruri pop ale lumii și celebrități de la Hollywood ar fi de fapt membri ai Illuminatiului. Dr. Dre, Madonna, Bono, Justin Bieber, Nicki Minaj, Eminem, Whitney Houston, Katy Perry, dar în frunte se află Jay-Z și Beyoncé. În toate aceste cazuri, se speculează că acești artiști și personalități își datorează succesul ajutorului organizației secrete. Și nu sunt doar artiști moderni pe listă. Și figuri istorice precum Thomas Jefferson, Franklin D. Roosevelt, Henry Kissinger, Winston Churchill și John D. Rockefeller sunt de asemenea bănuite că au fost implicate cu Illuminati.
  10. Se spune că sediul central al Illuminatiului se află la Aeroportul Internațional Denver. De la inaugurarea sa în 1995 - cu mai mult de un an întârziere și cu un buget de peste 2 miliarde de dolari, Aeroportul Internațional Denver a fost în centrul unei varietăți de teorii ale conspirației legate de Illuminati. Aeroportul are o capsulă temporală care urmează să fie deschisă în 2094, pe care sunt inscripționate simboluri ale unui compas și unei echere masonice, simbol al Francmasonilor și, prin extensie conspirativă, a Illuminatiului. Există și plăcuțe care spun că DEN a fost finanțat de "Comisia Aeroportului Noii Lumi"  și zvonuri că aeroportul se află deasupra unui sediu secret subteran al Illuminatiului, unde elitele lumii vor locui după Apocalipsă.

Uite semnele Apocalipsei! Ce ne zice Biblia despre SFÂRȘITUL LUMII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel