Nutriționistul Cori Grămescu, mit spulberat: O zi în care mănânci o felie de tort și bei un vin nu o să te îngrașe la loc

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Nutriționistul Cori Grămescu a demontat un mit privind dieta.

"Când te angajezi în propria ta călătorie pentru a pierde în greutate, acceptă următoarele lucruri:

- E posibil să ratezi sesiuni de exerciții fizice
- E posibil ca, uneori, să mănânci prea mult
- E posibil ca, uneori, să nu mănânci destul

Acceptă că vei face greșeli, apoi mergi mai departe. Nu îți vei putea atinge obiectivele decât dacă înveți această lecție simplă: nu renunța după o singură greșeală. Greșelile nu sunt un capăt de țară! Când facem o ”greșeală”, trebuie doar să ne-o asumăm și să ne menținem obiceiurile despre care știm că, pe termen lung, ne vor schimba viața. O zi în care mănânci o felie de tort și bei un vin nu o să te îngrașe la loc. Excepțiile periodice nu sunt o tragedie – cel mai mult contează ceea ce facem în restul timpului, în comportamentul zilnic! Indiferent care e ”greșeala” ta, nu uita că alegerea nu este decât a noastră și să singurul lucru pe care trebuie să-l facem e să nu renunțăm la obiceiurile sănătoase", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Reguli în dietă

"Dieta, mâncarea sănătoasă, liniștea sufletească, cariera împlinitoare, construirea unor obiceiuri sănătoase sunt toate procese îndelungate, bazate pe eșecuri repetate. Adulții învață doar din greșeli, pe care le repetăm de cate ori avem nevoie pentru a ne construi un mecanism propriu de răspuns care se potrivește cu obiectivele noastre pe termen lung și încearcă să nu le supere prea rău pe alea pe termen scurt. Pentru că cel mai des ceea ce ne dorim acum, în exact secunda asta, nu ne face bine pe termen lung. După ce revii la mâncarea ok, bea muuultă apă, mâncă mai multe proteine slabe (știu că e contraintuitiv, dar vă ajuta să scăpați de retenția de apă), fă un masaj și mergi la ore de cardio moderate. Nu o să "arzi" ceea ce ai mâncat în plus, dar sportul moderat te ajută să te simți bine, reglează digestia și măcar te alegi cu un antrenament pe care simți că îl duci la capăt cu energie și "pofta", ceea ce e un câștig în sine", a mai scris Cori Grămescu, recent, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel