OPT boli care îţi pot face respiraţia urât mirositoare. Simptomul care nu trebuie ignorat

astrosens Team | Dată: 25 aug 2021, 17:24 | Categorie: Wellness
OPT boli care îţi pot face respiraţia urât mirositoare. Simptomul care nu trebuie ignorat (sursa foto: Pexels)
OPT boli care îţi pot face respiraţia urât mirositoare. Simptomul care nu trebuie ignorat (sursa foto: Pexels)

Respirația urât mirositoare poate fi simptom pentru 8 boli, unele dintre ele chiar grave. Iată de ce trebuie să mergi la medic și să afli cauza: 

Respirația poate fi urât mirositoare pentru că nu te-ai spălat corect pe dinți sau pentru că ai mâncat usturoi. Numai că, în egală măsură ea poate fi și un simptom al unor boli grave. Iată care: 

1) Infecție gingivală

Dacă respirația are un miros și un gust metalic, este posibil să aveți bacterii care se dezvoltă sub linia gingiilor - care pot duce la inflamație și chiar la infecții. Medicul dentist ar putea descoperi că aveți parodontită. Riscul e mai mare la fumători și la cei care nu se spală în mod regulat și temeinic pe dinți. 

2) Refluxul acid

Refluxul acid face ca acidul din stomac să urce în direcția greșită, înapoi în tubul care leagă gâtul de stomac (esofagul). Poate da respirației un miros acru și vă aduce bucăți de alimente sau lichid în gură. Acidul poate, de asemenea, să vă deterioreze gâtul, gura și dinții, ceea ce duce la crearea unui loc ideal de proliferare a bacteriilor urât mirositoare.

3) Diabet

Dacă aveți această afecțiune, respirația fructată poate fi un semn că organismul dumneavoastră utilizează grăsimi pentru combustibil în loc de zahăr (glucoză). Asta probabil înseamnă că trebuie să mergeți urgent la doctor.

4) Infecția cu Helicobacter pylori (H. Pylori)

Helicobacter pylori este un tip de bacterii legat de cancerul de stomac și de ulcer. Poate provoca respirația urât mirositoare și se poate să vă fie greață și să aveți arsuri la stomac, dureri stomac sau indigestie. Medicul dvs. vă poate testa pentru această bacterie - multe dintre aceste simptome dispar atunci când bacteria este ucisă cu antibiotice.

Citeşte AICI continuarea articolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience