OPT melodii din care poți extrage lecții despre educația financiară. Dacă îți dorești, poți învăța din orice!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Iată câteva melodii care ne învață lecții valoroase despre finanțe! Învățatul este mult mai simplu decât pare!

Educația financiară este importantă. Aceasta poate fi îmbunătățită prin diverse mijloace, precum cărți, podcast-uri, ateliere și chiar și prin intermediul muzicii. Prin analizarea atentă a unor melodii populare, pot fi extrase lecții valoroase legate de gestionarea banilor.

Să vedem câteva dintre ele!

"She Works Hard for the Money" de Donna Summer

Titlul cântecului transmite o lecție importantă. Nu poți să te bazezi pe noroc sau bilete la loterie pentru câștigarea existenței. Va trebui să muncești pentru a avea un venit. Mai mult, va trebui să-ți gestionezi și banii corect pentru a profita la maxim de ei.

"Mo Money, No Problems" de Notorious B.I.G.

Banii nu pot rezolva toate problemele tale. Dacă te lupți să-ți plătești, câștigarea mai multor bani este o mare ușurare, desigur. Dar Biggie induce: la un anumit punct, poate că mai mulți bani chiar pot crea mai multe probleme. Poate că ajungi să cumperi mai mult decât ai nevoie și deodată îți dai seama că ai casa plină de lucruri materiale. Poate că familia sau prietenii tăi se bazează pe tine pentru ajutor financiar. Mai mulți bani te-ar putea face să simți că trebuie să-ți schimbi stilul de viață pentru a se potrivi cu mijloacele tale.

Conjuncția istorică Jupiter-Uranus va zgudui finanțele. Cât de bine se pricepe fiecare zodie la economisit?

"Bills, Bills, Bills" de Destiny's Child

Nu te poți baza pe cineva să vină să-ți acopere cheltuielile în fiecare lună. Dar melodia subliniază importanța plății facturilor tale - telefonice, auto și altele.

În al doilea rând, nu împrumuta bani unui așa-zis prieten sau partener! Asta, desigur, dacă nu vrei și nu îți permiți după ce ți-ai plătit facturile

”If I Had a Million Dollars” de The Barenaked Ladies

Ce ai face dacă ai fi milionar? Care sunt obiectivele tale, atât financiare, cât și în general? De câți bani ai nevoie în contul tău pentru îndeplinirea visurilor? Închide ochii, fredonează și începe să te gândești cum ai profita cel mai mult de milionul tău de dolari.

“One Bourbon, One Scotch, One Beer”de George Thoroughgood & the Destroyers

Această lecție este simplă și clară: Plătește-ți chiria (sau ipoteca). Nu o cheltui pe alcool.

Te simți ignorat în mod constant? Află cele CINCI obiceiuri inconștiente care îndepărtează oamenii

"Rich Girl" de Daryl Hall și John Oates

În primul rând, banii te pot schimba. Indiferent dacă ai obținut bani sau ai venit dintr-o familie bogată, lasă acest cântec să fie o lecție să nu fii... o persoană rea. Ca parte a faptului de a fi mai bun decât această fată bogată, nu-ți expune bogăția în fața altora.

În al doilea rând, nu te baza pe banii tatălui tău (sau ai altor persoane). Este împuternicitor să-ți câștigi propriul venit, și poate fi util să știi că ai un fel de plasă de siguranță, fie că este vorba despre familia ta sau propriul tău fond pentru zile ploioase.

Sondaj: 47% dintre salariaţi îşi caută un nou loc de muncă. Un singur lucru i-ar face să se răzgândească

"The Gambler" de Kenny Rogers

Gândește-te la acest cântec ca la un joc metaforic de poker. Ne sunt împărțite anumite cărți în viață. Tot ce putem face este să jucăm mâna pe care am primit-o. Ar trebui să ții cărțile sau să le dai fold? Ia în considerare ce cărți ții (situația ta de viață) și câți jetoane ai (finanțele tale). Apoi, ia cea mai bună decizie pe care o poți lua cu informațiile pe care le ai (cum să cheltuiești, să economisești sau să îți investești bani). Fiecare alegere este o formă de pariu, o decizie care îți va aduce sau te va costa bani, poate ca posibile câștiguri dintr-o investiție pe care nu ai făcut-o. Sfat: este aproape întotdeauna o idee proastă să mergi all-in!

"Roses are free" de Phish

Versurile transmit: "Nu crede florarul când îți spune că trandafirii sunt gratis." Foarte puțin în viață este gratuit (în special trandafirii!). Te poți la această lecție când vezi "reduceri" în supermarket. Nu economisești bani doar pentru că are un sticker fluorescent "Ofertă săptămânală".

Citește și Concepte filozofice pe înțelesul tuturor: Cum să gândești clar pentru a obține succesul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel