„Ororile războiului afectează şi starea sufletească şi mintală”. Efectele Eclipsei și ale Nodului Sud în Scorpion, PTSD

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă: Pexels.com
sursă: Pexels.com

„Ororile unui război nu afectează doar starea de sănătate fizică a celor care luptă sau a celor care fug din faţa atacurilor, ci şi starea sufletească şi mintală a tuturor, indiferent de care parte a baricadei se află” a transmis Societatea Națională a Medicilor de Familie joi. 

Despre ce vorbeşte Nodul Sud în Scorpion până în iulie 2023? Vorbeşte despre moarte, despre criză, despre resurse, despre pierderea puterii, a controlului, despre intimitate, despre sexualitate şi oarecum, despre probleme psihice, despre abandon, trădare, anxietate, un pic de paranoia. Şi gândiţi-vă că aceste Noduri venind după o perioadă de pandemie și trecând printr-una de război. Copiii care se nasc acum nu au cum să moştenească altceva decât frica în care am stat noi în ultimii doi ani. Şi nu doar asta vor moşteni. Probabil şi în familiile lor sunt anumite poveşti. Toată lumea care are Nodul Sud în Scorpion are o poveste de pierderi, de luat de la capăt. 

Totodată, eclipsa de Lună Plină a fost tot în semnul Scorpionului și ne-a adus la suprafață traumele. Ne confruntăm cu sindromul de stres post-traumatic despre care poți citi mai multe aici.

Societatea Naţională de Medicina Familiei a transmis, joi, practicienilor în domeniu din întreaga lume felicitări şi încurajări cu prilejul Zilei Mondiale a Medicului de Familie şi şi-a arătat solidaritatea cu colegii din Ucraina, 'care au trecut de la linia întâi a luptei împotriva COVID direct în linia întâi a războiului'.

'Ca oameni, dar, mai ales, ca medici ştim că ororile unui război nu afectează doar starea de sănătate fizică a celor care luptă sau a celor care fug din faţa atacurilor, ci şi starea sufletească şi mintală a tuturor, indiferent de care parte a baricadei se află. De aceea, mesajul nostru principal este unul care pledează pentru pace şi pentru transferarea disputelor politice în planul negocierilor diplomatice.

E dureros şi absurd ca, într-o vreme în care medicina se avântă spre tehnologii şi soluţii de îmbunătăţire a calităţii vieţii, medicii să fie nevoiţi să trateze răni de armă sau victime ale exploziilor', a declarat preşedintele SNMF, Dina Mergeani, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Potrivit SNMF, medicii de familie din România au preluat în grija lor asistenţa medicală primară a refugiaţilor, fac voluntariat în taberele de refugiaţi şi participă în campaniile de susţinere a victimelor de război şi a colegilor din Ucraina. Organizaţia transmite, totodată, că, în plan intern, medicina de familie devine pe zi ce trece un sistem 'tot mai puternic şi mai eficient', care aduce beneficii pacienţilor, structurilor de asistenţă medicală, dar şi profesioniştilor din domeniu. 'Nu trebuie să uităm că medicul de familie, în accepţiunea generală, nu e doar doctorul de la cabinet, ci întreaga echipă care se ocupă de sănătatea pacienţilor, aşa ca această zi e dedicată deopotrivă întregului personal din reţeaua primară.

Cu toţii am intrat în prima linie în lupta anti-COVID şi, iată, acum, când aparent această pandemie a mai scăzut în intensitate, noi am rămas în continuare pe baricade, pentru vaccinări, triaje, asistenţa la domiciliu a persoanelor infectate', a evidenţiat secretarul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Dana Ştefana Popescu, citată în comunicat.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu)

Ai citit și despre intensitatea efectelor Lunii Pline din semnul Scorpionului?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel