Păcatul strămoșesc și karma neamului. Anca Maftei: „Sunt trei legi ale iubirii. Când acestea sunt încălcate, atunci apar anumite efecte în neam”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Articole
Descriere foto: Anca Maftei - Vindecarea traumelor transgeneraționale
Descriere foto: Anca Maftei - Vindecarea traumelor transgeneraționale

Anca Maftei, Psihoterapeut, a fost invitată în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de colegii de la Spectacola. 

Anca Maftei, psihoterapeut IFS, psihoterapeut sistemic, psihoterapeut integrativ, psiholog clinician, hipnoterapeut, facilitator de constelații familiale și sistemice, creator al metodei de transformare interioara Re-Generation,  a vorbit despre traumele transgeneraționale și despre cum pot fi acestea vindecate. 

Ce sunt traumele transgeneraționale

Termenul "traumă transgenerațională" se referă la transmiterea, în general subconștientă, a experiențelor traumatice către generațiile următoare și către societate. Persoanele din generația următoare se trezesc că prezintă simptomele traumei strămoșilor fără să fi trăit ele însele trauma. Experiențele traumatice pot afecta la nivel de individ, de familie, sau pot afecta mai multe persoane din cadrul unui grup. Termenul de "traumă colectivă" este utilizat în acest caz, când trauma afectează mai multe persoane dintr-un grup. Exemple de traume individuale pot fi violența în cadrul unei familii, bolile care pun viața în pericol, accidentele și abuzurile din copilărie.

Anca Maftei: Sunt trei ordine sistemice, trei legi ale iubirii le spunea Hellinger apartenența, ordinea și schimbul

„Am menționat despre păcatul acela strămoșesc, karma pe neam ș.a.m.d.  Care sunt așa, niște teorii, niște idei foarte populare la români. Cum funcționează? De exemplu, cineva, un bunic, un străbunic, un unchi îndepărtat săvârșește o crimă sau  săvârșește o faptă extrem de gravă, negativă în tot sensul ei, cum pot fi afectate generațiile ulterioare? 

Practic, noi mergem pe ideea cu un copilul nou născut este curat, este inocent, este fără de păcat și iată că el cumva vine cu această amprentă cu această moștenire, o aduce și el, ține după el păcatele strămoșilor?”, a întrebat Georgiana Ioniță, gazda emisiunii. 

„Nu știu ce înseamnă exact curat și inocent, pentru că în existența asta, în realitatea în care suntem există cauză și efect. Deci din moment ce un copil experimentează un anumit lucru, sigur că există o cauză înainte. Și atunci ce propun eu este să ne uităm în neam în a vedea ce anume reprezintă. 

Sigur că perspectiva mea este una foarte diferită față de aceste, să le spun așa, orientări sau teorii spirituale. Perspectiva mea este bazată pe trei legități foarte importante. Eu nu judec în termen de păcat, pentru că nu sunt eu, Doamne sfinte, în măsură să vorbesc despre o anume credință sau anume religie. 

Eu sunt strict psihoterapeut și ce vizez? Sunt trei ordine sistemice, trei legi ale iubirii…"

Citește continuarea pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel