Pantofii cu toc: cum îi porți, ca să nu te doară picioarele?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Dacă îți place să porți pantofi cu toc, cu siguranță există numeroase perechi în garderoba ta. Însă, dacă ești nevoită să petreci mult timp pe tocuri, poți să ai în vedere câteva sfaturi, ca să împiedici durerile de picioare.

Deși sunt frumoși și eleganți, pantofii cu toc pot deveni incomozi și îți cauzează răni sau dureri pe care ar fi bine să le eviți.

Alege corect mărimea

Deși ți se pare un sfat banal, adesea femeile fac compromisuri când vine vorba de pantofii cu toc. Chiar dacă nu te simți cel mai confortabil când te încalți cu o anumită pereche, tinzi să o cumperi, doar pentru că îți place modelul, tocul sau culoarea.

Însă, ca să eviți durerile supărătoare de picioare, asigură-te că alegi mărimea corectă, care poate să difere, de la un producător la altul. Dacă alegi să cumperi de pe site-uri, ține cont de fiecare dată de tabelul oferit, ca să afli măsura corectă. Nu uita să iei în calcul și tipul piciorului tău. Poate că ai o talpă arcuită, lată sau ai platfus.

Cunoaște măsurile lungimii și lățimii! În cazul în care ai picioarele late, ar fi bine să ocolești pantofii cu toc care au un vârf ascuțit, pentru că îți pot cauza dureri. Probează pantofii și observă cum te simți când pășești. Aceștia nu trebuie să iasă din picioare, dar nici să te strângă.

Găsește pantofii cu toc care îți oferă confort

Deși ai crede că este imposibil, nu ești nevoită să apelezi doar la clasicii pantofi stiletto. Desigur, nu toți pantofii cu toc îți oferă și comoditate în mers. Dacă simți că ai nevoie, mizează pe modelele care îți oferă un plus de susținere. Vorbim despre pantofi cu baretă în jurul glenzei, ce pot fi purtați atât în zilele de primăvară, cât și în zile călduroase de vară.

Toamna, sunt potrivite botinele cu toc înalt, care susțin mai bine glezna și piciorul.

Caută pantofi cu toc mai gros

Ai des dureri de picioare dar trebuie să porți tocuri? Evită modelele cu toc cui, care sunt cele mai incomode. Îi poți purta doar la ocazii speciale. Poți opta pentru pantofi cu toc gros sau platforme, care sunt mai confortabile și nu îți cauzează dureri la tălpi sau la degete și nici nu pun o presiune suplimentară asupra picioarelor.

Achiziționează câteva pernuțe din silicon

Ai nevoie de un truc? Scapă de durerea de picioare și de rănile inestetice cu ajutorul pernutelor care au gel cu silicon. Din fericire, aceste produse sunt ideale și fac pantofii cu toc mai confortabili. Se fixează pe talpă și pot să preia din greutatea corporală, astfel încât să nu mai simți un disconfort atunci când pășești.

Astrosens recomandă și: Cum să întreții încălțămintea din piele naturală în timpul iernii? Top 5 sfaturi utile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel