Patru pași pentru a te motiva să mergi la sală, indiferent de vârstă 

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri

Atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, începerea fitness-ului necesită adesea o abordare mai atentă pentru a vă asigura că intrați într-o fază de rutină într-un mod sănătos şi durabil.

Un factor de care nu ar trebui să vă îndoiţi este că merită cu adevărat să vă apucați de mersul la sală. 

"Pe măsură ce îmbătrânim, organismul produce celule noi mai lent, metabolismul nostru încetineşte, iar structura celulelor noastre se modifică, pierzându-şi capacitatea de a funcţiona optim", spun experţii. Cea mai bună modalitate de a lupta împotriva procesului de îmbătrânire este prin mişcare, o dietă sănătoasă şi exerciţii fizice regulate. Dar de unde să începem? Iată câteva idei pentru cele mai bune strategii pentru a începe fitnessul: 

1. Nu vă grăbiţi. Când vreti să vă apucaţi de fitness, a avea o strategie clară poate fi o adevărată provocare. Pe măsură ce îmbătrâniţi, este greu să ştiţi de ce este capabil corpul dumneavoastră, aşa că modul şi tipul de antrenament pe care îl faceţi vor fi cheia pentru a face progrese continue, fără a vă răni.

2. Faceți o schimbare atunci când considerați că este necesar. Chiar şi cu programe concepute pentru începători, este posibil să nu fiţi pregătit să faceţi fiecare mişcare, iar acest lucru este normal. Să te provoci pe tine însuţi este grozav, dar cum să te forţezi într-un mod în care corpul îţi sune că nu poate? Acest lucru nu este sănătos. "Amintiţi-vă întotdeauna că dumneavoastră deţineţi controlul asuora situaţiei", spun antrenorii. "Puteţi încetini repetările, profitaţi de modificări şi urmăriţi ce face antrenorul înainte de a face dumneavoastră exerciţiile. Nu trebuie să vă grăbiţi sau să faceţi presiuni asupra procesului de învăţare.

3. Aveţi în vedere timpul de odihnă. Când creaţi un program de antrenament stabil, asiguraţi-vă că includeţi zile de recuperare. Aceasta înseamnă să rămâneţi activ, dar să încetiniţi ritmul pentru a vă simţi odihnit şi întinerit. De asemenea, este o idee bună să vă revizuiţi programul în fiecare săptămână, pentru a vedea dacă există alte activităţi pe care aţi dori să le încercaţi sau, poate, să treceţi la realizarea unui program care este legat de un interval de timp. Indiferent ce alegeţi, este util să vă aveţi în vedere vârsta ca un punct de plecare, mai degrabă, decât ca pe un obstacol.

4. Ascultaţi-vă corpul. După cum se spune, înţelepciunea vine odată cu vârsta, aşa că trebuie să o folosiţi în avantajul dumneavoastră. Cu cât ne dedicăm mai mult, cu atât ne cunoastem mai bine. Când corpul vă spune ceva, trebuie să-l ascultaţi. Apoi reacţionaţi. Vă poate cere să aveţi răbdare sau să vă spună că poate că acomodarea se poate prelungi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel