„Pedagogia Memoriei şi Datoria Neuitării”, tema ediţiei din acest an a Universităţii de Vară de la Râmnicu Sărat a IICCMER

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com, Adina Voicu
sursă foto: Pixabay.com, Adina Voicu

Universitatea de vară de la Râmnicu-Sărat prezintă „Pedagogia Memoriei şi Datoria Neuitării''.

„Pedagogia Memoriei şi Datoria Neuitării este tema ediţiei din acest an a Universităţii de Vară de la Râmnicu Sărat, care va fi organizat în perioada 22-26 august de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat este prima de acest fel din ţara noastră, destinată studierii sistemului opresiv comunist. „Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat - „Pedagogia Memoriei şi Datoria Neuitării” este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Participanţii vor avea oportunitatea de a se implica în dezbateri şi de a asista la prelegeri susţinute de reprezentanţi ai IICCMER, experţi străini, istorici şi cercetători în domeniul comunismului şi post-comunismului românesc şi est-european”, se arată în comunicatul menţionat. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 22 august, la Complexul Brâncovenesc din Municipiul Râmnicu Sărat, urmând să prezinte alocuţiuni reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Parlamentului, ai IICCMER, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

În comunicat se mai precizează că în data de 23 august va avea loc o depunere de coroane în incinta Închisorii Tăcerii de la Râmnicu Sărat, cu ocazia Zilei Europene a Comemorării Victimelor Stalinismului şi Nazismului. De asemenea, printre dezbaterile incluse în program şi care sunt deschise presei se numără „Vocile exilului şi sensul libertăţii', la care va participa ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, alături de preşedintele Consiliului Ştiinţific al IICCMER, Dinu Zamfirescu, prof univ dr Michael Shafir de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, preşedintele Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, prof univ dr Doru Tompea, şi Liviu Tofan, fost director-adjunct al Radio „Europa Liberă”. În data de 26 august, ultima zi a evenimentului va avea loc lansarea 'Documentului Programatic referitor la Promovarea Politicilor Memoriei despre Regimul Comunist prin Centrul Educaţional privind Comunismul în România', mai precizează organizatorii. AGERPRES / (AS - autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel