Personalități din zodia Pești care au făcut istorie: Einstein este doar una dintre ele!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
Freepik.com

Între 19 februarie și 20 martie, Peștii sunt sărbătoriții zodiacului! Iată ce personalități celebre s-au născut în acest semn zodiacal, în afară de Albert Einstein!

Pe 19 februarie, Soarele părăsește semnul Vărsătorului și intră în ultimul din zodiac, cel al Peștilor! Putem spune că emoțiile vor fi în centrul atenției până la data de 20 martie. Suntem chiar îndemnați să acordăm atenție emoțiilor și să ne ocupăm de ele cum se cuvine.

Iată ce mari personalități au avut sau au acest semn solar în harta natală!

1. Albert Einstein

Albert Einstein (1879-1955) a fost un fizician de origine germană, care a dezvoltat teoria relativității, unul dintre cei doi piloni ai fizicii moderne, alături de mecanica cuantică. Un savant genial, cunoscut și pentru următorul motto: „Pune mâna pe o sobă fierbinte un minut și ți se va părea o oră. Stai cu o fată frumoasă o oră și ți se va părea un minut. Aceasta este relativitatea.”

2. Steve Jobs

Steve Jobs (1955-2011) este un alt nativ Pești. A fost un om de afaceri american, investitor și proprietar media. A rămas în istorie ca fiind co-fondatorul Apple Computers, fiind persoana care a colaborat cu inventatorul Wozniak pentru a crea unul dintre primele computere gata făcute. A fost un magnat și un om de afaceri remarcabil, care a devenit multimilionar înainte să împlinească vârsta de 30 de ani.

3. Elizabeth Taylor

Elizabeth Rosemond Taylor (1932-2011), cunoscută și sub numele de Liz Taylor, a fost o celebră actriță anglo-americană. A fost cunoscută pentru talentul și frumusețea ei actoricească, dar și pentru stilul său rebel de viață sau pentru numeroasele căsătorii.

4. Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi, născut John Francis Bongiovi la 2 martie 1962, este un cântăreț, compozitor, producător de discuri, filantrop și actor american. Bon Jovi este cunoscut ca fiind  fondatorul și liderul trupei rock, câștigătoare a premiilor Grammy, Bon Jovi, înființată în 1983.

5. Frédéric Chopin

Frédéric François Chopin (1810-1849) a fost un compozitor polonez din perioada romantismului. Este considerat unul dintre cei mai influenți compozitori de muzică pentru pian. El inventează genuri muzicale precum balada, dar cele mai reprezentative inovații sub semnătura sa privesc genuri precum sonata pentru pian, valsul, nocturna și preludiul. 

6. Nicolaus Copernicus

Nicolaus Copernic (1473 -1543) a fost primul astronom european care a formulat o teorie heliocentrică modernă a sistemului solar. Cartea sa, "Despre revoluțiile sferelor cerești", este adesea considerată un punct de plecare al astronomiei moderne.

7. George Washington

George Washington (1732–1799) a condus armata continentală a Statelor Unite la victoria asupra Marii Britanii în războiul de revoluție americană (1775–1783). La 1789, a fost ales primul președinte al Statele Unite ale Americii.

8. Galileo Galilei

Galileo Galilei (1564-1642) a fost astronom, fizician și inginer italian. Galileo Galilei  a fost numit „părintele astronomiei observaționale” sau „părintele fizicii moderne".

9. Alexander McQueen

Lee Alexander McQueen (1969 –2010), a fost și continuă să fie unul dintre cei mai faimoși designeri de modă ai lumii. Se consideră că designerul britanic a avut adevărate revelații artistice, în ciuda faptului că a reprezentat și un personaj controversat din lumea modei.

10. Liza Minnelli

Liza May Minnelli, născută la 12 martie 1946 în Los Angeles, este o actriță și cântăreață americană, câștigătoare a premiilor Oscar și a premiului Tony. Este fiica actriței și cântăreței legendare Judy Garland și a regizorului de film Vincente Minnelli.

11. Gabriel García Márquez

Gabriel José García Márquez (1927-2014), a fost romancier, jurnalist, editor, activist politic columbian și laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1982.

12. Yuri Gagarin

Yuri Alekseyevich Gagarin (1934 –1968), erou al Uniunii Sovietice, a fost un cosmonaut sovietic. La 12 aprilie 1961, a devenit primul om în spațiu.

13. Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell (1847-1922) a fost un inventator, om de știință și inginer de origine scoțiană, căruia i se atribuie inventarea și brevetarea primului telefon.

Vezi și: 10 personalități internaționale cu Mercur în Vărsător care au revoluționat lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel