Pierderea în greutate în menopauză: 6 reguli de aur pentru subțierea taliei

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels
Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels

Gestionarea greutății în această etapă este crucială. Câteva reguli mici și simple vă pot ajuta să o mențineți sub control.

Menopauza este o fază fiziologică din viața unei femei. În general, începe în jurul vârstei de 50 de ani și reprezintă sfârșitul vieții reproductive.

Aceasta afectiune se manifesta prin unele simptome, diferite de la femeie la femeie, determinate de estrogeni (principalii hormoni feminini) care scad de la varsta de 40 de ani pana cand dispar in perioada menopauzei. Cele mai frecvente manifestări sunt tahicardia, percepția alterată a căldurii, transpirația anormală, la care se ada

”Este deci important în această fază să vă gestionați greutatea corporală, nu doar pentru o problemă estetică. Dacă pe de o parte depunerea de grăsime viscerală crește umflarea abdominală, creând numeroase disconforturi, pe de altă parte. mana creste riscul unor boli precum cele cardiovasculare. Cum se face? Prin dieta si un stil de viata corect”, explică nutriționistul Fabio Mariniello pentru Today.  

Combaterea unui stil de viață sedentar

Menopauza vine coroborată cu mai multe evenimente: copiii care devin adolescenți, punctul culminant al carierei, părinții care devin în vârstă etc. Acestea și alte evenimente tipice ale vârstei mijlocii reprezintă un obstacol fizic și emoțional cu care trebuie să faceți față. Vom fi mai puțin înclinați să facem sport (din lipsă de timp și forță) și mai dedicați să ne evacuăm disconfortul pe mâncare.

De cele mai multe ori nici nu ne dăm seama că ne mișcăm mai puțin și mâncăm mai mult. În loc să dai vina pe metabolismul tău, pune-ți următoarele întrebări: Câte ore pe zi merg cu adevărat? Câte ore dorm? Câte ore petrec la volan? Și câte pe sesiune? Cât de des merg să fac sport? Eu calculez cel puțin sporadic caloriile pe care le ingerez? Sedentarismul este cel care crește, nu metabolismul care scade. 

Nu dietelor rapide

Nu te grăbi să slăbești în câteva săptămâni, riscul de a eșua este mai mare. Pierderea lentă în greutate va oferi corpului tău timp să se obișnuiască cu schimbarea și să se instaleze într-o formă nouă, mai sănătoasă. Hormonii secretați de țesutul adipos (leptina) afectează mecanismul foamei și al sațietății. Schimbările prea rapide în producția acestor balize vor face dificilă obișnuirea cu noul echilibru. Dietele rapide vă vor readuce rapid la greutatea inițială.

Integrați vitamine, calciu și magneziu

Un program nutrițional sănătos și echilibrat va asigura aportul corect de nutrienți și va limita sau opri apariția unor daune majore. 

Aportul adecvat de vitamina D, K, calciu și magneziu este recomandat pentru a vă susține oasele. În cele mai multe cazuri, acest lucru va fi posibil doar cu dieta. Dacă corpul tău eșuează de la sine, medicul curant vă va putea oferi suplimente speciale.

Practicați 3 antrenamente pe săptămână

Sportul este de o importanță vitală nu numai din punct de vedere al consumului de energie. Antrenamentul de rezistență exercită o funcție trofică asupra oaselor, favorizând regenerarea acestora prin depunerea de săruri de calciu sau încetinind foarte mult degenerarea acestora.

Pe lângă această funcție preventivă, vei elibera și endorfine, menținând starea de spirit ridicată. Puteți apoi să vă dedicați unei ore de curs aerobic la alegere și câteva ore de ridicare de greutăți. Dacă ai timp și putere să crești numărul de ședințe, cu atât mai bine. 

Da la suplimente, dar care?

În unele cazuri, suplimentele vă pot ajuta, mai ales pentru acei nutrienți greu de găsit. Omega-3 vor fi utili într-un context de dislipidemie. În cazurile de inflamație severă, complexele antioxidante și antiinflamatorii de origine vegetală v-ar putea beneficia de ceai verde (epigalocatechină), ananas (bromelaină), afine (antociani). 

Nu le lua din proprie inițiativă, există terapii medicamentoase incompatibile cu suplimentarea.

Petreceți 2 ore pe săptămână pentru o distracție 

Orice este bine, atâta timp cât te menține activ, concentrat și senin: o plimbare cu prietenii, cinema, colecționare, un masaj, un curs de yoga sau meditație, ascultarea unui concert. Găsiți câteva ore pe săptămână care sunt dedicate exclusiv și exclusiv bunăstării dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel