Pierderea în greutate ne-ar putea feri de COVID-19. Descoperirile unui studiu

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Sezonul sărbătorilor poate însemna kilograme în plus, dar și un risc mai mare de a fi infectat cu COVID-19. 

Odată cu sărbătorile de iarnă vin și kilogramele în plus, iar experții în sănătate trag un semnal de alarmă, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Persoanele supraponderale sau cele obeze au un risc mult mai mare de a dezvolta forme severe, care pot eventual să ducă la deces, iar un nou studiu sugerează că pierderea în greutate poate reduce acest risc, scrie CNN

Epidemia de obezitate a fost o amenințare pentru sănătatea occidentalilor ani de zile. Este a doua cauză de deces care poate fi prevenită, după fumat. În contextul COVID-19, devine și mai periculos. Un studiu a constatat că 30% din spitalizările cauzate de COVID-19 au fost la persoanele cu obezitate.

Clinica de obezitate unde lucrează Dr. Fatima Cody Stanford din Boston are o listă de așteptare de peste 1.000 de persoane, care a crescut mult odată cu pandemia. Chiar și cu mai mult de o duzină de specialiști încadrați în rândul personalului, nu este suficient pentru a face față cererii.

„Suntem copleșiți de volumul de pacienți care au făcut cu adevărat acea legătură între obezitate și COVID-19 și nevoia ca aceștia să beneficieze de îngrijire adecvată”, a spus Cody Stanford, care este și profesor asistent la Harvard Medical School.

Persoanele obeze, risc crescut în cazul infecției cu SARS-CoV-2

Persoanele cu obezitate riscă cu 46% mai mult să contracteze de COVID-19, potrivit unui studiu din august. S-a constatat că sunt, de asemenea, mai expuși riscului de a se îmbolnăvi cu forme grave, confruntându-se cu o șansă cu 113% mai mare de a fi spitalizați, cu un risc cu 74% mai mare de a avea nevoie de tratament în ATI și, poate cel mai îngrijorător dintre toate, cu 48% un risc mai crescut de deces.

„Riscul crește și crește cu fiecare kilogram în plus a indicelui de masă corporală (IMC)”, a spus coautorul studiului, Barry Popkin, profesor distins la Departamentul de Nutriție al Școlii Gillings de Sănătate Publică Globală de la Universitatea din Carolina de Nord. Zeci de alte studii au arătat rezultate similare.

Cercetările de la din SUA au descoperit, de asemenea, că cei cu cele mai scăzute riscuri de severitate la COVID-19 au avut un IMC aproape de pragul dintre greutatea sănătoasă și supraponderalitate în majoritatea cazurilor, iar riscul a crescut odată cu IMC mai mare.

Un alt studiu care a analizat înregistrările a peste 6,9 ​​milioane de oameni din Regatul Unit a constatat o creștere directă a riscului de COVID-19 în forme severe care poate duce de la internare la spital și apoi deces la persoanele aflate în partea superioară a ceea ce este considerat un IMC sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel