Pilde din Evanghelii. Ce putem reține din parabolele Mântuitorului?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Evanghelia după Matei este bogată în pilde și învățături rostite de Mântuitorul Hristos. 

Iată câteva dintre cele mai importante pilde ale Domnului din Evanghelia după Matei!

„Postul nu înseamnă foame, ci vindecare!” Ce spune unul dintre cei mai ascultați preoți din România?

Pilda semănătorului (Matei 13:3-9, 18-23) - În această pildă, Isus vorbește despre diferite tipuri de sol pe care cad semințele și cum fiecare sol reprezintă reacția diferită a oamenilor la Cuvântul lui Dumnezeu.

Pilda neghinei și a grâului (Matei 13:24-30, 36-43) - Această pildă explică cum răul și binele coexistă în lume și cum la sfârșitul timpurilor aceste două concepte vor fi separate.

Pilda semănătorului (Matei 13:47-50) - Isus compara Împărăția Cerurilor cu o plasă mare de pescuit, care adună tot felul de pești, dar în cele din urmă, peștii buni sunt separați de cei răi.

Care este motivul real pentru care postim în zilele de miercuri și vineri? Tu știai?

Pilda slujitorului nemilostiv (Matei 18:23-35) - Această pildă arată importanța iertării și a milostivirii față de ceilalți, bazată pe comparația cu un împărat care și-a iertat un slujitor pentru o datorie enormă, dar acesta nu a fost milostiv cu un alt slujitor care îi datora lui.

Pilda lucrătorilor din vie (Matei 20:1-16) - Isus vorbește despre generozitatea și justiția lui Dumnezeu, ilustrând-o prin povestea unui stăpân de vie care plătește toți lucrătorii săi, indiferent de timpul petrecut la muncă.

Ce condiții trebuie să îndeplinească o spovedanie? Sfaturi pentru orice credincios

Pilda celor zece fecioare (Matei 25:1-13) - Această pildă subliniază importanța pregătirii constante pentru revenirea lui Hristos, folosind imaginea a zece fecioare care se pregătesc pentru nunta unui mire.

Pilda talanților (Matei 25:14-30) - Isus vorbește despre responsabilitatea pe care o avem de a folosi darurile și resursele pe care le-am primit de la Dumnezeu în slujba lui.

Pilda judecății de pe urmă (Matei 25:31-46) - Isus descrie modul în care El va judeca toate neamurile la sfârșitul timpurilor, separând oile de capre în funcție de modul în care au tratat pe cei în nevoie.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute pilde rostite de Isus în Evanghelia după Matei, iar fiecare are învățăminte profunde și relevante pentru viața creștină.

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel