Papa Francisc în vizită la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Papa Francisc (captura video Youtube)
Papa Francisc (captura video Youtube)

Papa Francisc are în harta natală Saturn la gradul 16 în Pești. Deci următorii doi ani sunt vitali pentru acesta. 

Aminteam acum ceva timp, în cadrul unei emisiuni, despre efectele tranzitului lui Saturn în Pești, care va dura până în 2026. Mai ales din punct de vedere spiritual. Liderii religioși vor avea un cuvânt de spus în crearea unei noi lumi. 

Un simbol esențial în acest tranzit al lui Saturn în Pești va fi și podul, atât metaforic, cât și concret. Care să lege umanitatea și tehnologia. Vom căuta religii sau culte care să ne ajute în mod concret. Oamenii se vor ocupa și de crearea instituțiilor pentru persoane defavorizate, vârstnici sau bolnavi. 

Un element foarte important este că Papa Francisc se află la a treia întoarcere a lui Saturn, deci trece printr-un moment extraordinar. Cumva, evenimentele în care se implică în 2023 și 2024 vor fi memorabile. 

Acesta a efectuat sâmbătă dimineaţă o scurtă vizită, în faţa a 200.000 de credincioşi, la emblematicul sanctuar al Fecioarei Maria de la Fatima, în centrul Portugaliei, înainte de a reveni la Lisabona, unde urmează să oficieze, în aceeaşi zi, o slujbă de veghe, în marja Zilei Mondiale a Tineretului (ZMJ), transmite AFP. Contrar celor planificate, papa a improvizat mare parte din primul său discurs, fără a citi textul, şi a sărit peste al doilea, nemenţionând nici războiul din Ucraina, nici căutarea păcii, teme care erau foarte aşteptate în această etapă, notează AFP.

Vaticanul nu a oferit imediat o explicaţie, însă vineri papa a mai improvizat unul dintre discursurile sale, mărturisind că nu poate citi textul din cauza problemelor de vedere. La bordul 'Papamobilului' său, Jorge Bergoglio a efectuat o lungă plimbare pe esplanada ce înconjoară mica capelă care marchează locul în care, conform tradiţiei catolice, Fecioara Maria a avut o apariţie în faţa a trei copii în 1917. Binecuvântând numeroşi copii, papa a apărut zâmbind şi i-a salutat pe credincioşii adunaţi de-a lungul gardurilor înainte de a recita rugăciunea rozariului alături de tineri bolnavi şi cu handicap, dar şi de şase deţinuţi.

Cu câteva minute înainte, suveranul pontif a survolat vasta esplanadă a sanctuarului la bordul unui elicopter, pe un cer înroşit şi acoperit de fumul şi cenuşa emanate de un incendiu de pădure activ la o sută de kilometri distanţă. 'Abia aştept să-l văd pe papa, care pentru mine reprezintă speranţa', a declarat Cristina Gomes, o portugheză în vârstă de 55 de ani. Venită din suburbiile Lisabonei, de la 130 kilometri distanţă, ea şi-a petrecut noaptea la faţa locului pentru a se asigura că îl va vedea de aproape pe papa Francisc. 'Suntem foarte bucuroşi să-l vedem pe papa', mai ales că 'starea lui de sănătate nu este foarte bună', a declarat pentru AFP Sibylle Cavalier, o studentă de 19 ani din sudul Franţei.

La Fatima, Fecioara Maria s-ar fi arătat de şase ori, în 1917, în faţa a trei copii păstori cărora le-ar fi încredinţat trei secrete, dintre care unul referitor la Rusia. 'Suntem uniţi, oamenii sunt conectaţi prin muzică şi rugăciune, nu este nevoie să vorbim aceeaşi limbă', a spus Lucia Marinho, o portugheză de 14 ani care a făcut un drum de patru ore cu maşina pentru a 'trăi această experienţă', chiar dacă susţine că nu este o credincioasă practicantă. Papa a plecat spre Lisabona cu elicopterul în jurul orei 10:00 GMT, după aproximativ două ore petrecute la Fatima.

Liderul de la Vatican a mai călători la Fatima în 2017 pentru a-i canoniza pe doi dintre cei trei păstori cu ocazia centenarului apariţiilor. Jorge Bergoglio a sosit miercuri în Portugalia pentru a se întâlni cu tinerii catolici veniţi din întreaga lume, reuniţi la Lisabona pentru o săptămână de evenimente festive, culturale şi spirituale. De la începutul vizitei sale, cea mai lungă călătorie a unui papă în această ţară iberică, papa Francisc a abordat deja multe subiecte, precum ecologia, reţelele sociale, războiul din Ucraina sau pedocriminalitatea în Biserica Catolică. Joi şi vineri, până la 800.000 de credincioşi, potrivit cifrelor autorităţilor, au inundat străzile din Lisabona înainte de a se aduna într-un parc cu vedere către centrul oraşului unde papa a fost întâmpinat ca un star rock.

Conform organizatorilor, numărul lor ar putea ajunge sâmbătă seara la un milion, la o slujbă de veghe organizată la porţile Lisabonei, într-un vast parc amenajat pentru această ocazie pe locul unei foste gropi de gunoi, pe marginea estuarului fluviului Tejo. Cu şase milioane de vizitatori aşteptaţi în acest an, sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima este unul dintre cele mai vizitate din lume, alături de cel din Lourdes, Franţa. Fără restricţiile asociate pandemiei de COVID-19, sanctuarul portughez a revenit anul acesta la nivelurile de vizitate de dinaintea crizei sanitare, cu peste 200.000 de persoane prezente în timpul marelui pelerinaj anual de la 13 mai.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel