Poziția Lunii în astrogramă. Ce înseamnă să ai Luna în Capricorn la momentul nașterii?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în semne
pixabay.com
EXCLUSIV
pixabay.com

Daniela Simulescu, astrolog DC Media Group și redactor-șef Astrosens.ro, a fost invitată în cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc. Iată cum influențează poziția Lunii unui copil relația pe care o are cu mama.

Mulți oameni se limitează la interpretarea simplă a zodiei copilului, însă pentru a înțelege pe deplin natura și potențialul său, este necesar să explorăm mai adânc astrograma. Un element esențial în acest sens este poziția Lunii la momentul nașterii.

Poziția Lunii în momentul nașterii oferă informații valoroase, deoarece este strâns legată de primele noastre emoții și de relațiile inițiale cu părinții sau cu familia apropiată. Semnul lunar descrie modul în care interacționăm în relațiile noastre și cum gestionăm sentimentele și trăirile pe care le avem. Pentru unii experți în astrologie, semnul lunar poate fi chiar mai important decât semnul solar.

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens.ro, explică legătura dintre poziția Lunii la nașterea unui copil și relația acestuia cu mama.

Poziția Lunii la naștere dezvăluie esența noastră interioară. Ea reflectă cum resimțim, ce trăiri intime experimentăm și ce ne aduce pacea interioară. Aceasta este o parte profund înrădăcinată a ființei noastre, care nu este evidentă pentru ceilalți, făcând-o unul dintre cele mai fascinante aspecte ale personalității noastre!

Poziția Lunii în astrogramă. Ce înseamnă să ai Luna în Săgetător la momentul nașterii?

Cum este copilul cu Luna în Capricorn?

„La un copil are o Lună în Capricorn, mama este foarte exigentă. Ea este de trei ori tată, pentru că noi când ne gândim la figura autoritară supremă, ne gândim la tată. Orice copil, orice adult pe care l-am cunoscut cu Luna în Capricorn, în copilărie a avut o mamă care tot timpul îl compara cu alți copii și n-a stat să-l ia în brațe cu adevărat, nu s-au conectat!

Un copil care Luna în Capricorn are o mamă care are tot timpul altceva de făcut. Are de construit ceva, are de muncit, are obiective, are planuri, are chestii serioase, dar copilul e copil! Dacă vreți să-i faceți rău copilului cu Luna în Capricorn, comparați-l cu alți copii. E de ajuns să le spui "vecina e mai înaltă decât tine", iar copilul respectiv va crede că înălțimea depinde de el și că e problema lui și va căuta tot felul de soluții să crească.

Copilul cu Luna în Capricorn e introvertit, e tăcut. Sau este bătrân, se naște bătrân, e mai matur decât toți oamenii din familia lui, pentru că mama lui îi spune problemele din primii ani de viață: "nu mă înțeleg bine cu taică-tu", "uite ce mi-au făcut la serviciu".

Copiii cu Luna în Capricorn muncesc, sunt ambițioși, sunt competitivi, sunt profesioniști, dar nu stau să simtă. E multă duritate acolo, e foarte multă autoexigență și e tot timpul o nevoie de a demonstra. Dacă știți că aveți copilul cu Luna în Capricorn, aveți grijă cum vă percepe pentru că vă poate percepe ca o mamă exigentă, dar din când în când să-i asigurați câte o firimitură în care să fiți și voi mai vulnerabili în prezența lor, pentru că ei așa învață”.

Iată ce ne spunea și Alexandru Păunescu, astrolog licenţiat în psihologie!

"Avem un tip de ataşament evitat pentru că îmi place să fiu singur, pentru că mă descurc. Cred că este vorba despre o interacţiune bilaterală, poate mama nu a avut o disponibilitate emoţională foarte mare. La Capricorn putem să vorbim despre o formă de dezorganizare, în sensul în care copilul, inconştient vorbind, are rolul de a trata părintele. Deci când tu, în relaţie, îţi doreşti să faci un copil care să îmbunătăţească relaţia, care să o lege, să o menţină, care să vindece un conflict între tine şi partener, atunci pui o sarcină psihologică foarte mare pe copilul tău şi creezi premisele unui ataşament dezorganizat pentru că el are scopul de a vindeca relaţia, nu are scopul propriei existenţe."

Youtube video image

Încă o lună până la retrogradarea lui Saturn în Pești! Previziuni importante pentru PATRU zodii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel