Previziuni 2024. Ioana Ispas, Vicepreședinte al Asociației Astrologilor: ”2024 se joacă cu artificiile nechibzuinței”

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop anual
Ioana Ispas/ Foto: arhivă personală
Ioana Ispas/ Foto: arhivă personală

Ioana Ispas-Vicepreședinte al Asociației Astrologilor din România a oferit pentru cititorii Astrosens o descriere a lui 2024.

 

La fiecare început de an, pe lângă rezoluții și planuri, mai avem nevoie de ceva. De certitudini. De previziuni. De recomandări. Oamenii își îndreaptă bineînțeles atenția către specialiștii din domeniile spirituale.

Iar noi i-am ales pe cei care ne-au trecut pragul în 2023, atât pentru emisiunile, dar și pentru interviurile Astrosens. Și i-am întrebat ce cred ei că ne rezervă 2024.

Cine este Ioana Ispas?

În 2003 a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția arabă. În 2005 a început studiul astrologiei și al tarotului. 2013 este anul în care a început să studieze serios astrologia mundană. De atunci a participat la numeroase congrese unde a susținut conferințe despre atacurile teroriste și alte evenimente importante. În 2016 a devenit Vicepreședintele Asociației Astrologilor din România. În ultimii ani, Ioana s-a ocupat de organizarea Cercului de astrologie Phoenix, eveniment lunar dedicat atât practicanților, dar și celor pasionați de acest domeniu. Cum în astrograma sa natală găsim marcaj de foc puternic(Berbec, Leu), vă dați seama că avem de-a face cu o cutezătoare în absolut orice. 

Care este părerea Ioanei despre noul an?

2024 străbate timpul într-un ritm frenetic, pentru a veni mai aproape de momentul schimbărilor profunde la nivel mondial. Este doar introducerea a ceea ce se prefigurează a fi în următorii doi ani ( 2025 și 2026).  Dar până atunci ne cultivăm curajul și disponibilitatea de a risca, de părăsi tărâmul cunoscut și de a ne aventura într-o nouă poveste cu multe necunoscute. Conjuncția Jupiter Uranus din Taur împușcă startul, trezindu-ne din filmul care rulează cu aceleași secvențe care ne plictisesc și ne limitează stânjenitor. De ce să nu pot mai mult? De ce să nu fac și altceva? Sunt întrebări care urnesc inclusiv pe cei mai îndărătnici, e motorul care se aprinde brusc după ce mult timp a zăcut fără a fi utilizat la adevărata sa capacitate.

Pluto se joacă între Capricorn și Vărsător, stablindu-se la final de an în cel din urmă. În ocheade dulci cu Jupiter din Gemeni, acest trigon pe semne de aer are darul de a debloca ușile ferecate ale unor comunicări ce par în acest moment imposibile. Împinge viguros avansul tehnologic, al cărui impact se va resimți mulți ani de acum înainte și care este posibil atenueze teama la nivel global. Pluto în Vărsător calibrează în 2024 viziunea asupra modului în care ne raportăm la viitor, la ceea ce acum pare imposibil de atins, de realizat. Limitările interioare sunt cele care construiesc zidurile în exterior și astfel duc spre o capcană a neputinței generale, înghețate de teama de eșec. Revenind la conjuncția Jupiter Uranus, aceasta nu este deloc lipsită de riscuri, poate predispune la exagerări, la efecte neprevăzute care nu ne duc în direcția stabilită. Așadar, în prima parte, 2024 se joacă cu artificiile nechibzuinței și ale nesiguranței pentru a găsi ulterior punctul de aur din care putem țâșni oriunde. Ultima tură a acestui tranzit a lui Pluto în Capricorn este în 2024 ( revine de-abia peste aproximativ 240 de ani -  îi lăsăm pe nepoții nepoților noștri să se descurce cu el) și încheie astfel niște conflicte încurcate legate de exercitatea autorității, manifestarea intențiilor într-un context inflexibil, cu o organizare rigidă, ghidată după reguli străvechi, mentalități anacronice. O dată ce acestea sunt lăsate în urmă, nu mai au aceeași putere, Pluto în Vărsător va cânta din repertoriul libertății de exprimare, futurismului, depășirea tabuurilor sociale și politice într-o manieră cel puțin suprinzătoare.

Dacă la începutul tranzitului său prin Pești, Saturn a fost cuminte și s-a aclimatizat cu energia difuză a acestui semn zodiacal, în 2024 decide să se răfuiască prin careu  cu Jupiter ( dispozitorul său), revoltându-se contra haosului și lipsei de predictibilitate. Saturn în Pești nu are nicio demnitate, Jupiter în Gemeni e în exil. Cu ambele planete sociale slab poziționate, lupta pentru ordine pare a fi cu morile de vânt. În 2024 ne confruntăm cu o administrație slabă, probleme sistemice care nu au fost reglate la timpul cuvenit, cu guralivi în viața publică ( inclusiv în politică), care devin foarte capabili să rezolve probleme la nivel declarativ, dar mai mult încurcă. Careul Jupiter Saturn poate avea efecte negative la nivel economic, investiții și dezvoltare. Într-un mediu nesigur, vor fi preferate mișcările fulger, cu efecte imediate, fără a avea răbdarea necesară de a construi pe termen lung.

Marte, pe final de 2024, ajunge la momentul în care trebuie să retrogradeze - și nu oricum, ci în două semne zodiacale, stăpânite de cei doi Luminători: Leu și Rac. Așadar, o perioadă mai mare de timp, tranzitul său este sensibil, orice mișcare are șansa să fie desfăcută de răzgâdiri, răsturnări de situație, de decizii controversate. Marte și Pluto se întâlnesc față-n față ( opoziție), atât pe axa Rac – Capricorn, cât și pe Leu – Vărsător. Bătălia dintre nou și vechi, tradițional și modern se ascute, să sperăm că nu se va transpune și în conflicte cu rezonanță puternică. Este foarte important, la nivel personal, să ne gestionăm stările de mânie, supărare, frustrările, cât mai înțelept cu putință, pentru a nu intra ulterior în dispute.

La final de 2024 pot începe povești care să nu se continue prea delicat în anul următor. Careurile Jupiter Saturn se vor muta pe zodii cardinale, Venus va retrograda în Berbec ( martie 2025), suprapunându-se cu Mercur retrograd în Berbec. Așadar multă energie dezlănuțuită care ar putea fi pusă la treabă înainte ca aceasta să se manifeste în direcții nedorite. Realizați tot ce se poate în 2024 și nu amânați nimic din ce poate fi finalizat.

Citește și HOROSCOP NOU 2024 pentru TOATE zodiile. Daniela Simulescu aduce previziunile pentru anul viitor - VIDEO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel