Prima „Vânătoare de Comori” pentru persoane cu deficiențe de auz

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Asociația Națională a Surzilor din România organizează un eveniment special pentru persoanele cu deficiențe de auz. 

Asociația Surzilor organizează sâmbătă, 1 aprilie 2023, cu sprijinul Zentiva, prima „Vânătoare de Comori” pentru persoane cu deficiențe de auz din țara noastră.

La concurs vor participa 12 echipe a câte 2 persoane fiecare, care vor rezolva diferite ghicitori și provocări aflate la mai multe locații Municipiul București și pentru a strânge în final toate indiciile.

Este o ocazie deosebită să arătăm o latură mai frumoasă a activității noastre, să aducem în prim plan spiritul de competiție, nevoile culturale ale membrilor comunității surzilor din România, dincolo de aspectele de integrare socială și profesională asupra cărora ne concentrăm zilnic. Aceste persoane se distrează, muncesc, trăiesc alături de noi și trebuie să ne asigurăm că nicio dimensiune a incluziunii nu va fi ignorată, cu atât mai puțin cea culturală” - Bogdan Anicescu, interpret limbaj mimico-gestual în cadrul ANSR.

Concursul propriu-zis va avea loc între orele 10-13, iar premierea la ora 14. Premiile pentru câștigătorii și participanții la eveniment sunt oferite de Zentiva România și constau în vouchere de cumpărături în rețeaua „EMag”; 

Atât debutul concursului cât și premierea vor avea loc la sediul Asociației Surzilor din Strada Italiană nr 3, Sector 2, București.

Despre ANSR

Asociația Națională a Surzilor din România a fost fondată pe 9 noiembrie 1919.

Prima grupă a persoanelor cu deficiențe de auz din România s-a numit Asociația Amicală a Surdo-Muților din România, sub patronajul Reginei Maria, prin asocierea voluntară a unui grup de surzi. Primul Președinte a fost Alexandru Clarnet, iar din comitetul de conducere a făcut parte și prințul Henry Ghica, fiul surd al domnitorului Constantin Ghica.

Despre Bogdan Anicescu

Bogdan Anicescu, absolvent de Psihopedagogie Specială și interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România (ANSR), se numără printre cei care și-au concentrat eforturile pe integrarea socială, profesională, educațională și culturală a persoanelor cu deficiențe de auz. A fost unul dintre cei mai urmăriți oameni în starea de urgență, când le-a transmis persoanelor cu deficiențe de auz deciziile luate de autorități în contextul gestionării pandemiei. Mai multe informații despre Bogdan AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel