Prognoza meteo ANM: caniculă, averse și instabilitate atmosferică pentru următoarele două săptămâni

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Vremea
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de disconfort termic și caniculă pentru toată țara, în intervalul 10 - 14 iulie. Dar și precizări pentru următoarele săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de disconfort termic şi caniculă, ce vizează întreaga ţară, în intervalul 10 - 14 iulie.

Potrivit meteorologilor, luni, valul de căldură şi caniculă vor cuprinde Banatul şi Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde şi în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Crişana.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade.

Disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Bucureşti, în perioada 10 - 14 iulie, temperatura aerului va fi în creştere, iar de marţi vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua şi ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În general, maximele vor fi de 34 - 37 de grade şi minimele de 18 - 21 de grade.

Cerul va fi variabil şi îndeosebi marţi şi vineri după-amiaza vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Banat, pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, dar vor fi şi perioade cu caniculă mai ales la câmpie (12-13 iulie, 16-19 iulie), când vor fi temperaturi maxime medii de 36 - 38 de grade, iar în restul intervalului media acestora va fi de 32 - 34 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18 - 20 de grade, cu excepţia primelor şi ultimelor nopţi din
interval când aceasta va fi de 16 - 17 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă. Totuşi, în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

În Crişana, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, când se vor înregistra temperaturi maxime medii de 30 - 32 de grade, dar se estimează şi perioade caniculare (12-13 iulie şi 16-19 iulie), când media acestora să fie de 34 - 36 de grade. Media minimelor termice va fi de 18 - 19 grade, mai puţin în nopţile din 11, 12, 15, 16 iulie şi în perioada
21-23 iulie, când aceasta se va situa în jurul valorii de 16 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, totuşi în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice local mai intense şi cu cantităţi de apă mai însemnate, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Vezi articolul complet pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel