Quadrantidele - Când se poate vedea prima ploaie de stele din 2023?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Quadrantidele au fost văzute prima dată în 1825. Află când se pot vedea în 2023!

Quadrantidele sunt un roi de meteori activi între sfârșitul lunii decembrie și a doua săptămână din ianuarie.

2023 începe cu Quadrantidele, una dintre cele 12 ploi de meteori anuale. Evenimentul ceresc se numără, de obicei, printre cele mai puternice ploi de meteoriți.

Cu toate acestea, Quadrantidele sunt greu de observat din cauza vârfului scurt de șase ore și a vremii adesea nefavorabile din ianuarie în emisfera nordică. O lună strălucitoare, aproape plină, va face Cadrantidele și mai puțin vizibile în acest an. Apusul lunii va avea loc chiar înainte de zori, oferind o fereastră foarte mică pentru a observa ploaia de stele pe cerul întunecat.

Verificați site-ul Time and Date pentru a vedea care sunt șansele de a vedea evenimentul sau ieșiți afară pentru a arunca o privire personală. 

Ce vei vedea pe cer?

Între 50 și 100 de meteori sunt de obicei vizibili pe oră, în special în zonele rurale, deși vârful ploii de stele poate include până la 120 de meteori vizibili într-o oră.

Priviți cerul din nord-est, s-ar putea chiar să vedeți niște bile de foc în timpul ploii de meteoriți. Priviți cerul timp de cel puțin o oră, recomandă Societatea Americană de Meteori.

Dacă locuiți într-o zonă urbană, poate doriți să mergeți cu mașina într-un loc care nu este plin de lumini strălucitoare ale orașului. Dacă reușiți să găsiți o zonă neafectată de poluarea luminoasă, meteorii ar putea fi vizibili la fiecare două minute, până în zori.

Găsiți o zonă deschisă cu o vedere largă a cerului. Asigurați-vă că aveți un scaun sau o pătură pentru a putea privi drept în sus. Și acordați-vă ochilor aproximativ 20 până la 30 de minute pentru a se adapta la întuneric - fără să vă uitați la telefon - astfel încât meteorii să fie mai ușor de observat.

Vezi articolul complet pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel