Quiche fără aluat cu pui și legume. Rețeta nutriționistului Cori Grămescu

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu

Nutriționistul Cori Grămescu recomandă rețeta sănătoasă de quiche fără aluat cu pui și legume. Iată cum se prepară.

Ingrediente

50 ml lapte degresat
3 ouă
2 linguri de faină
2 linguri. 0% brânză de vaci
50 g cașcaval light ras
4 felii de piept de pui
1 ceapă
1 morcov
1 linguriță ulei de măsline
1 praf de ghimbir măcinat
1 linguriță de ierburi din Provence
½ linguriță boia de ardei dulce
½ linguriță oregano
sare & piper

Cum se prepară

Preîncălziți cuptorul la 200°. Feliile de piept de pui se taie cubulețe și se toacă mărunt ceapa. Într-o tigaie antiaderentă, încălziți uleiul de măsline, puneți ceapa și puțină apă, o lăsați timp de 3 minute, apoi adăugați morcovul și pieptul de pui. Se amestecă până se înăbușă ingredientele și se ia de pe foc. ​Într-un castron bateți ouăle cu laptele și brânza de vaci. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă ierburile, ghimbirul și boiaua de ardei. Adăugați cașcavalul ras și conținutul tigăii, amestecați și turnați totul într-o tavă de plăcintă. Se coace timp de 30 până la 45 de minute, în funcție de cuptor, iar la final adăugați o salată de frunze verzi

"Trebuie să ne îndepărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii"

Cori Grămescu a explicat că, deși noi petrecem mai mult timp în interior în sezonul rece, "corpul nostru resimte schimbarea de temperatură ambientală și trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii care nu este consistent, nu ține de foame și favorizează mâncatul de dulciuri pentru echilibru."

"Dacă ne uităm în piață, vedem că ușor-ușor legumele încep să se modifice. Mergem spre dovleac, care este o legumă de tranziție, avem sfeclă, țelină... Toate acestea sunt mai sărace în glucide. Apoi mergem către iarnă, către legumele consistente: morcovi, cartofi.", a mai spus Cori Grămescu. 

Ce tip de carne să consumăm mai mult în această perioadă

Cori Grămescu recomandă carnea slabă în sezonul rece: curcan, pui și pește - asociată, desigur, cu legume mai consistente. 

"Ar trebui ca în această perioadă, dată fiind concentrația mai mare de carbohidrați din aceste legume și în general, în mâncarea de sezon rece, să ne orientăm către carne mai slabă: curcan, pui. Eu simt nevoie să insist asupra introducerii peștelui de captură de apă sărată în meniul nostru. Are foarte multe beneficii pentru sănătate.  Ar trebui ca aceste legume mai consistente să le asociem mai curând cu zona de pește, pui, curcan mai bine decât porc, vită - care sunt cumva alimentele tradiționale de iarnă în bucătăria românească.", a mai spus Cori Grămescu la Digi24, marți dimineață. 

"Un stil de viață sănătos este un stil de viață disciplinat"

"Un stil de viață sănătos este un stil de viață disciplinat - felul în care acționezi trebuie să fie pentru și despre ceea ce vrei să realizezi! De aceea, a trăi un stil de viață sănătos înseamnă a trăi o viață disciplinată în care faci alegeri conștiente despre ceea ce mănânci, cum îți petreci timpul, ce citești, ce lași să te afecteze în fiecare secundă a zilei. Un stil de viață sănătos nu se referă doar la mâncare, este vorba despre tot ceea ce trăim în fiecare zi, de la gânduri, la informații, la credințe etc. Un stil de viață sănătos este cel pe care alegem să îl avem pentru că știm ce ne oferă: energie, concentrare, forță, vibrații bune. Disciplina înseamnă să știm că ceea ce facem în mod repetat, zi de zi, ne aduce satisfacție", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel