Regiunile din Grecia pe care merită să le vizitezi. La munte și la mare

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 02 aug 2022, 14:19 | Categorie: Lifestyle
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Insula Skyros este o insulă în Grecia mai puțin cunoscută de turiștii români. Merită vizitată dacă vă doriți o vacanţă liniştită, departe de locurile aglomerate şi foarte turistice. Pe insula Skyros se poate ajunge atât cu avionul din Atena şi Salonic, cât şi printr-o călătorie de aproximativ o oră şi jumătate cu feribotul din sudul insulei Evia, o altă zonă care merită descoperită.

Foarte puţin frecventată deocamdată de turişti români, potrivit hotelierilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale, insula Skyros se mândreşte în primul rând cu caracterul său autentic, fiind căutată inclusiv datorită faptului că păstrează mult din aspectul tradiţional al vieţii grecilor din aceste locuri.

„Skyros este complet diferită de alte insule greceşti. Jumătate din insulă este în stilul nordului Greciei, iar cealaltă jumătate este în stilul Cicladelor”, a declarat Kyriakos Antonopoulos, şeful autorităţii portuare din Skyros, într-un interviu pentru Agerpres, realizat în cadrul unei vizite în scop jurnalistic organizată la începutul lunii iunie în insula Evia şi în insula Skyros de Biroul din România al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

„În acelaşi timp, vestul, estul, sudul şi nordul insulei sunt diferite între ele. În nord sunt plaje însorite, sudul este mai pietros, vestul este plin de conifere, până la mare, în timp ce estul este mai muntos şi periculos, cu peşteri marine”, a adăugat el.

„Skyros este autentică. Este izolată. Aici, evoluţia vine cu 20-25 de ani mai târziu. Apoi, caracterul oamenilor este diferit. Nu este o insulă nautică. Activitatea principală a oamenilor de aici este legată de creşterea caprelor, nu pescuitul sau marinăria. Activităţile de mare în Skyros sunt pentru turişti. Localnicii au o mentalitate de oameni de munte”, a mai spus Kyriakos Antonopoulos.

Primarul din Skyros, Nikos Mavrikos, a explicat că, în ultimii ani, insula a devenit foarte cunoscută pe piaţa turistică, fiind căutată în special de francezi, austrieci, belgieni şi olandezi. Potrivit edilului, Skyros oferă acces la cel puţin 35 de plaje în apropierea cărora se poate ajunge cu maşina, dar şi la numeroase alte plaje mai mici şi ascunse, dintre care unele sălbatice.

Nikos Mavrikos s-a declarat încrezător în potenţialul de dezvoltare al insulei şi a spus că, în ultimii ani, au venit tot mai mulţi investitori, care construiesc hoteluri mici, cele căutate în mod special de turişti. El a mai explică faptul că, în afară de cursele zilnice cu feribotul dinspre portul Kymi din sudul insulei Evia, pe a cărei rază administrativă se află şi Skyros, în insulă se poate ajunge cu avionul zilnic din Atena şi de trei ori pe săptămână din Salonic.

Încrezătoare că insula se va dezvolta este şi Iro Grimpizi, o tânără care, alături de sora sa şi de părinţii lor, se ocupă de un hotel de pe această insulă.

„Însă oamenii care vin aici să investească ţin să păstreze insula autentică. Asta este valoarea sa. Şi asta caută clienţii - un loc autentic, liniştit şi care nu este foarte aglomerat. Aşa că, din aceasta perspectivă, insula nu se va schimba curând”, a declarat ea pentru Agerpres, precizând că Skyros nu este atât o destinaţie de vacanţă pentru tineri, pentru că nu are o viaţă de noapte bogată, cât mai ales una pentru cupluri şi familii. 

Dieter, un pensionar din Viena, a ales pentru a cincea oară Skyros ca loc de vacanţă. „Venim aici pentru că eu şi soţia mea căutăm o vacanţă liniştită. În Skyros, Grecia seamănă foarte mult cu Grecia pe care o ştiam eu când eram tânăr”, şi-a explicat el alegerea, pe feribotul care face legătura între Evia şi Skyros.

Anne, o pensionară din oraşul Aix-en-Provence din sudul Franţei, se află pentru prima dată în Grecia, iar Skyros este unul din cele câteva locuri pe care ea şi soţul său le-au inclus în excursia lor, rezervată printr-o agenţie de turism, în această ţară.

„Este prima vacanţă după COVID-19. Înainte de COVID-19, călătoream mult. Însă nu cunoşteam Grecia. Suntem prima dată aici. Mulţi prieteni care au venit aici ne-au spus că este foarte bine. Grecia are o imagine bună”. a adăugat ea.

Găsești continuarea pe DC News.ro

Ai citit și care este destinația de vacanță perfectă pentru zodia ta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play