Rețetă de falafel. Cori Grămescu: E super gustoasă și sățioasă!

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Nutriționistul Cori Grămescu a propus o rețetă de falafel. 

"Fiind o perioadă de post vă propun o rețetă de falafel super gustoasă și sățioasă pentru prânz la care puteți apela dacă aveți nevoie de inspirație.", a scris recent Cori Grămescu pe pagina de Facebook.

Ingrediente pentru 4 porții 

"- 150 g năut uscat

- 50 g făină de năut

- 2 linguri de pastă de susan

- 1 cățel de usturoi

- o lingură de ulei de măsline

- o lingură de apă

- ½ lămâie

- 1 legătură de coriandru

- un praf de chimen măcinat

- sare și piper

Preparare

Cu o zi înainte, luați în considerare înmuierea năutului într-un volum mare de apă la temperatura camerei. În ziua în care faceți preparatul, clătiți-le și fierbeți-le în apă clocotită timp de 1 oră până la 1h 30. Dar puteți folosi și 300g conservă de năut pentru varianta rapidă.

Preîncălziți cuptorul la 200° apoi faceți aluatul vegan de falafel. Amestecați năutul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline, făina și apa până obțineți un aluat omogen, dar care să nu curgă. Adăugați coriandru, chimen, sucul de lămâie, sare și piper.

Faceți cu mâna bile mici din compoziția obținută și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Coaceți falafelele în cuptor până devin aurii, aproximativ 15 minute. Serviți-le cu puțină lipie și o salată verde.", a mai scris Cori Grămescu. 

VEZI ȘI: Ce mâncăm când suntem stresați. Cori Grămescu, 9 opțiuni sănătoase

Nutriționistul Cori Grămescu are nouă propuneri de alimente pentru momentele în care vă simțiți "stresați și copleșiți de tot ce aveți de făcut".

"Știm cu toții că felul în care alegem să mâncăm ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate. Aşa că, data viitoare când vă simțiți stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încercați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive.

Câteva opțiuni sănătoase pe care le puteți încerca

Fulgii de ovăz - Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.

Portocalele - În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.", a dezvăluit Cori Grămescu, printre altele.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel