RITUALURI pentru Luna Nouă în Capricorn de pe 11 ianuarie

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Pixabay.com
Pixabay.com

Luna Nouă în Capricorn de pe 11 ianuarie ne ajută în stabilirea obiectivelor. Iată ce ritualuri poți face astăzi!

Pe 11 ianuarie, avem prima Lună Nouă din 2024, în semnul Capricornului.

Este momentul cel mai potrivit să ne facem planul pentru acest an. Arhetipul Capricornului reprezintă seriozitatea, maturizarea și lucrurile tangibile. Setează-ți intențiile, înregistrează-ți rezoluțiile, însă găsește un echilibru și nu exagera. Adică nu îți dori ce este superficial și inutil. 

Evenimentul astrologic beneficiază de un trigon cu Uranus. Arhetipul Capricornului mai vorbește și despre conservatorism, tradițional și de aspecte mai bătrânești. Dacă ți-ai dorit ceva tot timpul, ai putea să-ți dai seama că îți poți lua o variantă mai îmbunătățită a tot ceea ce-ai vrut inițial. Trigonul te încurajează să faci totul diferit față de ceilalți.

Dacă ai așteptat momentul pentru a începe să-ți setezi și realizezi obiectivele, ziua cu Luna Nouă în Capricorn este cea mai favorabilă.

Ritualuri de Lună Nouă

Luna Nouă în Capricorn ţine mai mult de aspecte practice, aşa că ritualurile trebuie să fie, de asemenea, practice şi uşor de realizat şi organizat.

Iată câţiva paşi simpli şi uşor de urmat pentru a te relaxa şi a-ţi îndeplini mai repede obiectivele

1. Stabilește obiective

În loc să-i permiți sinelui tău interior să creeze o listă pedepsitoare (și nerealistă) de lucruri de făcut, stabilește intenții pentru anul următor care să-ți încălzească inima și să te lumineze de bucurie și entuziasm.

Pentru acest ritual de Lună Nouă în Capricorn, vei avea nevoie de câteva coli albe de hârtie (fiecare rezoluție are nevoie de propria pagină). 

Notează-ți primul obiectiv în partea de sus a unei pagini goale. Asigură-te că îl scrii în sens pozitiv în loc de negativ și fii specific. De exemplu:
• „Găsește un loc de muncă pe care îl iubești” (pozitiv), în loc de „Părăsește jobul pe care îl urăști” (negativ) sau
• „Întoarce-te la practica de yoga” (specific), în loc de „Începe să te antrenezi din nou” (vag)

Apoi, răspunde la următoarele întrebări:
• Unde sunt acum?
• Ce mă luminează în legătură cu acest obiectiv?
• Când ating acest obiectiv, cum îmi imaginez că mă voi simți?
• Cum pot face procesul distractiv și plăcut?
• Cine din viața mea mă poate sprijini/inspira/încuraja în atingerea acestui obiectiv?
• Ce pot să le dau în schimb?
• Care este primul pas mic pe care îl pot face către acest obiectiv?
• După aceea, ce pas pot face?
• Știu că voi fi atins acest obiectiv când (enumeră trei rezultate măsurabile).

După ce ai terminat de răspuns la aceste întrebări, închide ochii și vizualizează că ai deja obiectivul. Lasă orice sentimente și senzații care vin să apară fără a le judeca. S-ar putea chiar să te simți puțin speriat, frica este naturală atunci când ieși din zona ta de confort.

Acestea fiind spuse, dacă nu puteți accesa alte sentimente precum entuziasm, inspirație sau bucurie, aceasta ar putea să nu fie rezoluția ta. Pune foile deoparte și repetă exercițiul până când ai o rezoluție care te luminează!

Recomand este să-ți atârni rezoluția pe un perete de unde să o poți vedea în mod regulat.

2. Relaxează-te cu un ritual de baie de Lună Nouă

Luna guvernează apa, iar apa este un mijloc simbolic de a spăla vechiul și de a primi noul. Băile sunt o modalitate frumoasă de a avea grijă de tine și de a crea spațiu pentru auto-reflecție. Poți alege dintre săruri de baie, petale de flori, uleiuri esențiale. Sarea este o modalitate excelentă de a vă curăța corpul de impurități și energii negative. Poți aprinde lumânări și puteți reda muzică în fundal pentru a crea starea de spirit.

3. Curăță-ți spațiul

Înainte de a începe ritualul  Lunii Noi, trebuie să-ți cureți spațiul. Procedând astfel, poți elimina orice energie negativă rămasă.
Salvia este considerată o plantă sacră pentru nativii americani, iar arderea este folosită pentru curățarea energetică, vindecare și ritualuri. Deschide ușile și ferestrele pentru a elibera energie inutilă. Aprinde salvie aproximativ 30 de secunde, apoi suflă pe ea pentru a elibera fumul. Poţi folosi o pană pentru a răspândi fumul în toate zonele casei tale, inclusiv în locuri greu accesibile, inclusiv în zonele greu accesibile. Lemnul de palo santo are o aromă mai dulce, dar are efecte similare cu salvia. Alternativ, dacă preferi ceva mai curat și mai puțin intruziv, poți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat în difuzor pentru un efect similar.

4.  Meditează

Odată ce ți-ai curățat spațiul, te-ai relaxat și ai eliminat orice energie nedorită, ești gata să te calmezi. Închideți ochii și conectează-te cu respirația. Respiră și expiră adânc. Fii martor la gânduri care vin și pleacă.
Poate dorești să apelezi la ghizi, îngeri sau alte conexiuni divine care te fac să te simți sprijinit. Bucură-te de pacea pe care o simți acum. Continuă călătoria interioară. Rămâi pe loc și meditează cât vrei.

Citește și Lună Nouă în Capricorn pe 11 ianuarie. Influența pentru FIECARE zodie/ascendent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel