Rugăciune puternică pentru sănătate și ajutor de rostit în Lunea Mare. Pentru ce se țin astăzi slujbe?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Astăzi este Lunea Mare, ziua care marchează începutul Săptămânii Patimilor. Ce rugăciune este bine să rostești?

Lunea Mare reprezintă termenul religios folosit pentru a desemna prima zi de luni din Săptămâna Patimilor, perioada dinaintea Paștelui în tradiția creștină ortodoxă. Această săptămână este dedicată consemnării suferințelor, morții și învierii lui Iisus Hristos. Mai mult decât atât, Lunea Mare marchează debutul Săptămânii Patimilor, considerată cea mai semnificativă săptămână din întregul an liturgic creștin.

În prima zi de luni din Săptămâna Patimilor, Biserica ortodoxă îl pomenește pe patriarhul Iosif, care a fost vândut de frații săi cu treizeci de arginți. Această zi este, de asemenea, recunoscută drept începutul Patimilor lui Iisus.

În timpul Liturghiei, preotul recită povestea vieții lui Iisus pentru a aduce aminte credincioșilor de momentul tragic când Mântuitorul a fost trădat de Iuda.

Pilde din Evanghelii. Ce putem reține din parabolele Mântuitorului?

Această rugăciune pentru sănătate și ajutor este foarte puternică astăzi!

„Doamne Iisuse Hristoase, cu adânca umilință recunosc și mărturisesc, ca în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești. Deci, astăzi, că este luni și începutul săptămânii, ma rog cu umilința indurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajuta să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O Doamne, astăzi îți dau sufletul și trupul meu și voința mea, rugându-Te sa fie voia Ta cu mine, după buna plăcerea Ta. Pedepsește-ma Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu in cealaltă viață. Și iartă pe cei vii și pe cei răposați, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, și pe toți ne învrednicește de mărirea Ta în rai.

Pocăința sau calea prin care ne vindecăm de patimi

La aceasta pun mijlocitori pe Sfinții Tăi îngeri, către care zic: O, cereștilor ajutători și păzitori ai oamenilor, vouă mă închin și vă mulțumesc, pentru ajutorul și conducerea ce ne-o dați în toate zilele nouă, nevrednicilor și păcătoșilor.

Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciți-mă să vă vad la moartea mea, stand în jurul meu și să duceți sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Fetei lui Dumnezeu, iar vouă sa vă mulțumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ați avut pentru mine și binele vostru să-l spun cu glas neîncetat in veci. Amin .”

Puterea spovedaniei. Lecția Sfintei Maria Egipteanca despre transformarea spirituală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel