Rugăciunea Tatăl Nostru: Explicațiile unui medic neurochirurg despre efectele rostirii rugăciunii în corpul uman

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
pexels.com
pexels.com

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău atunci când spui rugăciunea Tatăl Nostru? Un medic neurochirurg a vorbit despre explicația fiecărei fraze și despre modul în care ne influențează sănătatea.

Rugăciunile nu au beneficii doar asupra psihicului, ci și asupra fizicului uman. Reduc stresul, dar și riscul de a suferi de depresie sau anxietate. Te fac mai fericit și te ajută să trăiești mai bine.

Însă, ce se întâmplă în corpul nostru atunci când spunem rugăciunea "Tatăl Nostru"?

Prof.Dr Alexandru Vlad Ciurea a oferit explicații pentru fiecare frază, în cartea sa, "Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor". Aici, a discutat despre puterea rugăciunii, aplicată pe un caz concret, pentru "Tatăl Nostru". A spus că fiecare frază din această rugăciune ne activează sistemul endocrin.

Medicul neurochirurg spune că fiecare propoziție din numită rugăciune corespunde unui plan profund al existenței noastre. În momentul în care rostim o frază din ea, planul mental, spiritual, emoțional sau fizic va răspunde, dincolo de conștiința noastră.

Cayce Edgar, un cercetător american, a preluat această rugăciune şi a transpus-o în activitatea sistemului endocrin. El a afirmat că orice frază din rugăciunea Tatăl nostru produce, după previziunile sale, deschiderea anumitor porțiuni.

- "Tatăl Nostru care eşti în ceruri": deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism.

- "Sfințească-se numele Tău", deschide glanda pineală, numită epifiză.

- "Vie împărăţia Ta": deschide glanda tiroidă, intră în funcția metabolismului ca o locomotivă.

- "Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ" :deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii.

- "Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi": deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului.

- "Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri": deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului.

- "Şi nu ne duce pe noi în ispită" : deschide anumite celule profunde în organismul uman.

- "Şi ne izbăveşte de cel Rău": ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul.

Conform medicului Vlad Ciurea, toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate sunt extrem de interesante, iar dacă până acum două, trei secole nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine.

În cartea sa, medicul neurochirurg scrie că "creierul uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real."

Citește articolul complet pe DC Medical.

Vezi și: Rugăciune către Părintele Arsenie Boca. Ce poți rosti la necazuri, boli și suferințe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel