ȘAPTE superstiții neobișnuite despre câini și pisici. Cât noroc ne poartă animăluțele noastre?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Superstițiile despre animale au fascinat dintotdeauna, dar există câteva mai puțin cunoscute care sunt la fel de interesante. Iată câteva dintre ele!

De-a lungul a mii de ani, superstițiile legate de pisici și câini au influențat comportamentul oamenilor sau au servit doar drept povești captivante la focul serii. Majoritatea oamenilor sunt familiari cu credința că pisicile negre aduc ghinion sau că un câine care urlă prevestește că cineva urmează să moară.

Iată câteva superstiții mai puțin cunoscute despre câini și pisici!

  1. Pisicile negre aduc noroc. În Marea Britanie, dacă o mireasă și un mire întâlnesc o pisică neagră în ziua nunții lor, se spune că vor avea o căsnicie fericită. Marinarii, cunoscuți pentru superstițiile lor, evită să spună cuvântul "pisică", dar se crede că a avea o pisică neagră la bordul unei nave aduce noroc. De fapt, soțiile marinariilor obișnuiau să-și ia pisici negre pentru a asigura întoarcerea în siguranță a soților lor.
  2. O pisică pusă în leagăn protejează bebelușii. În Rusia, părinții obișnuiau să pună o pisică în leagăn pentru a alunga spiritele rele care ar putea răni bebelușul. Cine altcineva în afară de o pisică iubitoare și protectoare cu vedere de noapte superioară ar putea alunga orice răutăți naturale sau supranaturale?
  3. Pisicile au nouă vieți. Toți am auzit asta, desigur, dar știi de ce? Simțurile lor bine reglate, viteza, agilitatea și un arsenal de dinți și gheare ascuțite îi permit să sfideze moartea de nenumărate ori.
  4. Linsul unui câine are puteri vindecătoare. Grecii și romanii antici aveau câini terapeuți deoarece se credea că linsul acestora vindecă boala. Astăzi știm că linsul unui câine poate scădea tensiunea arterială. Unii patrupezi pot, de asemenea, să detecteze cancerul și alte semne ale bolii, cum ar fi nivelul crescut de zahăr din sânge. Despre lins, totuși: Deși analiza chimică a salivei canine arată că are unele proprietăți antibacteriene minore, câinele tău nu încearcă cu adevărat să te vindece. El este probabil atras de gustul dulce al rănilor care curg.
  5. Câinii ne conduc către lumea cealaltă. Culturile din întreaga lume asociază câinii cu calea către Rai sau cu Hades, stapânul lumii subterane. Un câine cu trei capete numit Cerberus păzea intrarea în lumea subterană, asigurându-se că nimeni nu intra (sau nu ieșea) fără să fie nevoie. Un zeu greco-egiptean cunoscut sub numele de Hermanubis călăuzea suflete spre rai, folosind parole secrete pentru a alunga spiritele amenințătoare și a deschide porțile blocate. Aztecii aveau zeul cu cap de câine Xolotl, care  călăuzea sufletele în lumea de dincolo. Și în Persia, urmașii religiei Zoroastriene foloseau câinii pentru a determina dacă cineva era cu adevărat mort și pentru a alunga orice demoni care pândeau.
  6. Întâlnirea cu un câine aduce noroc. Potrivit folclorului din diferite părți ale lumii, este un semn de noroc dacă întâlnești un Greyhound cu o pată albă sau un Dalmațian (câinii cu pete trebuie să fie cu adevărat ceva special). Dacă un câine negru străin te urmărește acasă, vei avea noroc.  Ar fi chiar mai noroc pentru câine dacă decizi să-l adopți.
  7. Câinii și pisicile pot prezice vremea. De exemplu, dacă un câine se retrage sub masă sau se cuibărește într-un colț, vine vremea rece. Același lucru se spune despre o pisică care stă cu spatele la foc: Este un semn sigur că vine înghețul.

Citește și Superstițiile anului bisect. Ce NU trebuie să faci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel