Semnificaţia celor şapte cicluri ale vieţii omului. La ce se referă?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Mistere
freepik.com
freepik.com

Conceptul celor șapte cicluri ale vieții umane este întâlnit în diferite tradiții și sisteme filozofice și religioase din întreaga lume.

Ce sunt cele şapte cicluri ale vieţii?

Aceste cicluri reprezintă etapele prin care o persoană trece pe parcursul vieții, fie în sens fizic, emoțional, spiritual sau psihologic.

De altfel, semnificația exactă a fiecărui ciclu poate varia în funcție de cultură și perspectivă, dar există câteva teme comune, întâlnite în multe dintre aceste tradiții.

Îți propunem o prezentare generală a acestor cicluri:

Nașterea și copilăria

Acest ciclu este despre începutul vieții, când o persoană vine pe lume și trece prin primele etape ale creșterii și dezvoltării. Este o perioadă de vulnerabilitate, dar și de descoperire a lumii înconjurătoare.

Abilități și potențiale ascunse ale copiilor, în funcție de semnul din zodiac. La ce să fii atent?

Tinerețea

Această etapă reprezintă perioada de tranziție către maturitate. În tinerețe, oamenii își formează identitatea și încep să-și stabilească obiective și aspirații pentru viitor.

Filosofia Vieții: O Călătorie Introspectivă În Eseul Mondial

Maturitatea

Maturitatea este asociată cu responsabilitatea și autonomia. Este perioada în care oamenii își ating potențialul maxim fizic, mental și emoțional și încep să-și construiască o carieră și o familie.

Mijlocul vieții

Acest ciclu marchează perioada de mijloc a vieții, în care oamenii trec adesea printr-o reflecție profundă asupra realizărilor și obiectivelor lor. Este o etapă în care pot apărea crize existențiale și în care oamenii încep să-și pună întrebări despre sensul și scopul vieții lor.

Vârsta planetară a lui Marte. Explicaţia crizei de la 40 de ani

Bătrânețea

În timpul bătrâneții, oamenii se confruntă cu procesul de îmbătrânire și cu schimbările fizice și mentale care vin odată cu acesta. Este o perioadă în care oamenii se pot concentra mai mult pe reflectarea asupra vieții lor și asupra moștenirii pe care o lasă în urmă.

Rugăciunea ca fereastră către viitor: călătoria spirituală în căutarea înțelegerii

Declinul și boala

Acest ciclu se referă la perioada în care corpul și mintea unei persoane încep să se deterioreze din cauza înaintării în vârstă sau a bolilor. Este o etapă dificilă, atât pentru persoana în cauză, cât și pentru cei din jurul său, care trebuie să se ocupe de îngrijirea sa.

Moartea

Moartea este ultimul ciclu al vieții umane și reprezintă sfârșitul fizic al existenței individuale. În multe culturi, moartea este privită și ca un început, deoarece credințele religioase sau spirituale pot sugera că sufletul sau conștiința continuă după ce corpul fizic moare.

Poate astrologia să prezică moartea? Din seria Daniela Simulescu ne răspunde

Aceste cicluri reprezintă o modalitate de a înțelege și de a da sens diferitelor etape ale vieții umane și pot fi folosite pentru a ghida și sprijini individul în cadrul experienței sale personale.

Ai în vedere și: Puterea unei Mantre speciale în Redefinirea Destinului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel