Sextilul: despre ce ne vorbește acest aspect astrologic?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Sextil Venus-Jupiter sau Sextil Soare-Saturn. Ai auzit de multe ori acești termeni, dar ce reprezintă, de fapt, un sextil? Află despre ce ne vorbește acest aspect din astrologie.

Dacă îți dorești să cunoști mai bine astrologia, știi deja că, dincolo de semnele din zodiac, sunt importante și aspectele.

Ce sunt aspectele? Nimic altceva decât unghiuri care se formează între minimum două planete. La fel ca astrele care se poziționează una față de cealaltă. Fie că se poziționează armonios sau într-un mod tensionat, ne pot aduce tot felul de trăiri.

Aspectele principale în astrologie sunt conjuncția, trigonul, sextilul, careul și opoziția.

Aspectele pozitive sunt considerate trigonul și sextilul. Cele negative sunt careul și opoziția. Aspectul neutru este conjuncția.

Deci, sextilul este un aspect pozitiv și se formează atunci când două planete se află la o distanță de 60 de grade. Sextilul poate reprezenta și un anumit potențial, care, odată folosit, ne ajută să evoluăm.

Acest aspect pozitiv creează un unghi special între două planete din harta natală, așa că energia oferită este una pozitivă și cooperantă. Energiile planetelor se încurajează reciproc, nu se țin pe loc.

Totodată, sextilul este de multe ori interpretat ca un trigon, deși aspectul său este unul mai slab ca potențial de concretizare. Menționăm că potențialul de colaborare în situația unui sextil necesită și un efort conștient din partea unei persoane. Când într-o hartă natală predomină sextilele, putem afirma că acel nativ este deschis, creativ și comunicativ, interesat de lume.

Atunci când sextilele lipsesc dintr-o astrogramă, cel mai probabil avem de-a face cu persoane care nu simt nevoia să comunice sau nu au motivație suficientă ca să-și valorifice creativitatea sau talentul.

Sextilul poate deveni și un obstacol, la fel ca în cazul trigonului. Chiar dacă ne poate face să realizăm care sunt obiectivele noastre, asta nu înseamnă că le va și îndeplini. Pe scurt, Universul îți dă, dar nu îți bagă și în traistă. De aceea, este important să îți cunoști sextilele, pe ce semne și în ce case sunt active, astfel încât să știi unde poți avea rezultate. Pentru că riști să rămâi cu ideile în minte, dar să nu faci fapte concrete.

De exemplu, într-o hartă natală putem regăsi sextilul Lună-Venus. Ce reprezintă Luna? Emoțiile și partea noastră interioară. Dar Venus? Simbol al dragostei, frumuseții și armoniei. Ambele sunt planete care redau energia feminină, iar persoanele cu acest aspect în astrogramă tind să fie blânde și conectate cu eternul lor feminin. Au noroc în relații, sunt populare și atrag atenția.

Ba mai mult, chiar și planetele care nu sunt compatibile, sunt capabile să funcționeze într-un sextil. Venus, planeta iubirii, se află la 60 de grade de Saturn. De la acesta, Venus poate să primească mai multă stabilitate emoțională, dar și seriozitate. Influența armonică a sextilului poate fi asemănătoare cu cea a trigonului, dar la o scară mai mică.

Însă, sextilul nu este nici factor perturbator, așa că astrologii îl pot interpreta ca pe un aspect pozitiv și o influență plăcută în viața cuiva.

Îți sugerăm și: Trigonul: care este importanța acestui aspect astrologic?

Sursa: labyrinthos.co

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel